Itse tein
Jätä kommentti

Vispipuuro – kaikkien päivien pelastaja

NYT KUN metsät notkuvat puolukoista, on helppo tehdä täydellinen puolukkainen välipala. Puuro muotoutuu marjatilanteen mukaan – vispipuuroon kun sopii yhtä hyvin puolukka, mansikka, karviaiset, vadelma kuin puna- tai mustaherukkakin. Tätä kannattaa keittää kerralla vähän enemmän, koska se säilyy hyvin jääkaapissa. Ohje on tarkoitettu 3–4 henkilölle.

  • 7 dl vettä
  • 4 dl puolukoita tai haluamiasi marjoja
  • n.½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 ¼ dl mannasuurimoita

Kiehauta vesi ja marjat, anna niiden kiehua 5–15 min. Lisää sokeri, vaniljasokeri sekä suola kattilaan. Voit siivilöidä halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Jättäessäsi ne puuroon, siitä ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa. Huomioi, että marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, joten lisää tarvittaessa vettä tai mannasuurimoita.

Vispaa mannasuurimot kiehuvaan marjaliemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5–10 min. Jäähdytä puuro. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tarvittaessa sokeria.

Juttu on julkaistu aiemmin Man Made Lifestylessa.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s