Brunssit, Brunssit Helsinki, Brunssit keskusta, Lauantaibrunssi, Sunnuntaibrunssi
Comment 1

Café Köket – perinteitä kaipaaville ja jo niihin kyllästyneille

KÖKET ON VAIHTANUT sijaintiaan ja lisännyt konseptejaan Senaatintorin läheisyydessä viime vuosina. Vaikka sijainti vaihtuu – värikkyys säilyy. Tällä hetkellä brunssia tarjoillaan Senaatintorin laidalla, Kiseleffin talossa lauantaisin ja sunnuntaisin. Brunssia tarjoillaan jo kello 10 lähtien, joten se on hyvä paikka sinulle, joka olet lähdössä kaupunkiretkelle.

6_Koket

Noutopöydästä löytyy paljon syötävää ja täällä viihtyy kasvissyöjäkin. Puuro on tehty soijamaitoon ja jugurttivaihtoehtoja löytyy.

1_Koket

Perinteisemmästä päästä tarjolla oli jugurttia, soijamaitopuuroa, talon leipää, juustoja ja leikkeleitä, vihanneksia, karjalanpiirakoita ja munavoita.

5_Koket

Erilaisia tahnoja oli tarjolla lukuisia. Brunssi tuntuukin palvelevan sekä perinteitä kaipaavia että jo niihin kyllästyneitä.

3_Koket

Kauden juureksia oli tarjolla punajuurisalaatin muodossa. Savulohisalaatti oli yksi suosikeistani tuon punajuurisalaatin lisäksi. Yksi miinuspuoli tästä salaattilaguunista löytyi, ja se oli ottimet. Oli aivan mahdotonta yrittää irrottaa vuohenjuustoisia punajuuria pihtien välistä samoin kuin yrittää nostaa vähän liian kuivaa kuskusia lautaselle, kun sitä levisi tasaisesti joka senttimetrille mihin ottimet osoitti.

Olin kuitenkin iloinen siitä, ettei tästä brunssista löytynyt halveksumaani Halvalla täyteen -osastoa.

Tiedätkö mitä tarkoitan? Tätä osastoa löytyy yleensä niiltä brunsseilta, mistä ei tunnu muutenkaan löytyvän sydäntä. Eli, tunnistusta helpottavat tekijät löytyy tästä:

  • Tunnistat sen siitä että se on useimmiten aseteltu noutopöydän ensimmäisten ruokien joukkoon. (Tämän jälkeen ei jaksa syödä/mahdu lautaselle muuta)
  • Yleensä se sisältää huonosti valmistettuja halpoja ainesosia, joissa on häivähdys jostain ruokaisammasta ainesosasta.
  • Tätä kategoriaa hyödynnetään useimmiten ylikypsän pastasalaatin muodossa, joiden pääraaka-aineena on nimenomaan tuo mauton pasta ja hyvällä tuurilla saatat löytää joukosta maun tai proteiinin lähteen.

4_Koket

Arvostan sitä, ettei pitkäkyntiset ole käyneet rohmuamassa näitä Koko-sarjan astioita Köketistä. Yksi suuri viihtyvyyttä lisäävä tekijä Köketissä on juuri kaiken kattava väriloisto jota löytyy sekä astioista että sisustuksesta.

7_Koket

Paikka soveltuu ja on suunnattu lapsiperheille. Tila on korkea kuin mikäkin, ja lapsille suunnattu leikkinurkka löytyy rappusten alta. Aikuisille skumppatarjoilu, jos lasten itkuun tarvitaan vaimenninta.

2_Koket

Jälkiruokapöydästä löytyi muun muassa omenaa, viikunoita ja juustoja, ja näemmä herneen versoja. Lisäksi tarjolla oli lättyjä. Ne olivat hyviä, mutta jaksan aina kurnuttaa kaupan pursotettavista kermavaahdoista. Se ei vaan ole sama kuin kunnon kermavaahto.

Brunssikeijo antaa Café Köketille neljä Keijoa viidestä mahdollisesta. Näin hintavalta brunssilta voi jo vaatia jotain superyllätystä.

– toimimattomat ottimet useassa eri kohdassa
– purkkikermavaahto
+ pirteä värimaailma, upea tila
+ ystävällinen palvelu (sinulle hymyiltiin eikä räitty annoksiin, vaikka hajottelit astioita)
+ maukas ruoka

Hinta: 22,50 €
Osoite: Aleksanterinkatu 28 / Unioninkatu 27, 00170 Helsinki
ATK: http://www.cafekoket.fi/brunssit-2015

Aukiolo:
Lauantai- ja sunnuntaibrunssi klo 10-15.
Pöytävarausta suositellaan, sopii isoille porukoille

Millaisia kokemuksia sinulla on Café Köketin brunssista?

Mainokset

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Aamiaiset ja brunssit aakkosjärjestyksessä | Brunssikeijo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s