Illallinen, Lounas, Ravintolat
Comments 17

Mashiro, olet elämäni rakkaus!

TIEDÄTTEKÖ SEN, kun ihmiseen koittaa täysimääräinen hulluus? No, näin on käynyt suhteessani Mashiro-ravintolaan. Olen aivan täysin mielipuolisen all in, mitä tulee tähän ravintolaan. Ja olisikin edes ravintolaan, vaan ei. Yhteen annokseen. Toku-Aburidoniin. Aion kertoa teille kehitystarinan.

10-Mashiro

Työskentelen Vallilassa joka on vaikeaa aluetta lounasruokailijalle. Alueen ruokalat voivat samanaikaisesti todistaa sen ettei jumalaa ole olemassa ja että saatana on arjessa läsnä. Jos et usko, näytän sen linkin takaa löytyvän kuvan avulla. Triggervaroitus: lounasruokaa. Ajattelin aluksi, että Brunssikeijoon tulisi Hirveät lounasruoat -kategoria, mutta ymmärsin että joutuisin syömään niitä ruokia päivittäin, joten luovuin ajatuksesta.

Minun lounaselämäni muuttui pysyvästi kun löysin tämän donbureja tarjoavan keitaan Mäkelänkatu 22:sta. Donburit ovat kulhosta tarjoiltavia riisikekoja, joiden päälle kasataan täytteitä.

3-Mashiro

Olen pysytellyt kelkassa omistajanvaihdosten aikana. Ensin Hoshito tarjosi lounasta kerran viikossa, myöhemmin aukioloajat lisääntyivät. Ravintolasta tuli Beniya. Olen iloinen,  että sen nimisen ravintolan tarina oli lyhyt, koska nimen muistaminen oli minulle vaikeaa.

5-Mashiro

Mashiro sen sijaan jäi mieleen ja liekitti tiensä sydämeeni. Ruoka on taivaallista, tila on tosi kiva ja mikä parasta, henkilökunnasta tulee sinun päivien valo. Simon, Nuno, Xander ja Annika. Olette parasta mitä maailmasta löytyy!

6-Mashiro

Jossain vaiheessa Saralle, joka toimi aiemmin Mashirossa tarjoilijana, kävi harvinaisen selväksi tilaukseni laatu. Minun ei ole tarvinnut enää vuoteen kertoa minkä annoksen tilaan, se laitetaan tilaukseen, kun astun ovesta sisään. Ennen kuin tunsimme toisimme etunimiltä minua puhuteltiin keittiössä TA-ladyna, Toku-Aburidonin mukaan. Nykyään tarjoilijana toimii päiväaikaan Xander ja iltaisin Annika. Ovat i-ha-ni-a, ja tietävät mitä tilaan ilman erillistä ilmoitusta.

11-Mashiro

Ravintolan ruuan taso on säilyttänyt tasonsa koko toimintansa ajan. Ainoa asia mikä vaihtelee on riisin kypsyys. Avaamiskellonajan aikaan riisi saattaa joskus olla vähän kovaa, mutta se ei ole estänyt minua syömästä kulhoa tyhjäksi.

12-Mashiro

Tunnistat minut ravintolassa siitä, että opastan todennäköisesti ensikertalaisia ruokailussa. Et ehkä tiennyt, mutta tuo soija ei ole mitä tahansa soijaa, vaan sitä on maustettu ja on siksi niin hyvää. Jotkut paatuneimmat käyttäjät saattavat tyhjätä liki kokonaisen purkillisen soijaa annokseensa. En arvostele! Suosittelen maistamaan heillä tarjolla olevaa inkiväärijuomaa, joka on ihanan inkivääristä.

7-Mashiro

Keittiössä löytyy omistaja Simon, joka ei juurikaan enää ylläty tilaukseni lajista. Välillä väittelemme siitä, että kuuluisiko minun syödä jotain muitakin annoksia kuin suosikkiani. Yritän sovitella kalenteriini sopivaa päivää testata jotain muita annoksia, mutta olen toistaiseksi pitänyt kiinni toku-aburidoninmääräämisoikeudestani. Ja oikeasti, olen minä maistanut melkein jokaista annosta. En välttämättä omalta lautaseltani, mutta kaverini.

Luin hiukan huolestuneena Nyt-liitteen arvostelun, jossa Simon kertoi suunnittelevansa listan uudistamista. Kysyin heti silmät suurena, että ETHÄN POISTA TOKU-ABURIDONIA LISTALTA. Ilmeisesti tämä annos on toistaiseksi suojassa muutoksilta.

8-Mashiro

Huolellisen suunnittelun jälkeen tilasin kerran Mashiron salaatin, ja olihan se nyt hyvää. Se oli merkittävä tapahtuma ravintolalle. Tämä hetki ikuistettiin ottamalla minusta yhteiskuvan salaattiannoksen kanssa.

Ravintolassa on siis muitakin ruokia kuin liekitettyä lohta katkaravuilla. En vaan osaa kertoa niistä yhtä paljon. Olen kuitenkin nähnyt ihmisten palanneen ravintolaan oman lempiannoksensa takia. Tarjolla on mm. ramen-nuudeleita sekä possu- ja quorn-annos. Suosittelen sinua saapumaan paikalle ja löytämään oman suosikkisi.

1-Mashiro

Mashiro on todella suosittu lounasaikaan, joten siellä vallitsee suuri ymmärrys kanssaruokailijoita kohtaan. Asiakkaat jakavat pöytiänsä tuntemattomien kanssa, koska jokainen tietää mistä jää paitsi, jos ei itselle löydy paikkaa. Siksi täytyykin opetella puhumaan Mashiroa. Jos olet paikalla kello 11 saatat päästä ensimmäisen aallonharjan mukaan. Tämän jälkeen ravintolassa vallitsee eri todennäköisyydet. Koska jokainen annos valmistetaan juuri sinua varten, joten ei kannata mennä lounaalle Mashiroon silloin, kun sinulla on tiivis aikataulu.

Myöhemmin iltapäivällä suurin ruuhkahuippu on ohi. Ravintola on auki arkisin kuuteen (perjantaina 20 asti), lauantaisin ruokaa tarjotaan kello 12-20.

9-Mashiro

Toku-Aburidon, ystäväni! Pääni huutaa JIPPII!:tä, kun sinut kannetaan eteeni. Oikeastaan valehtelen, kyllä minä ilakoin ihan ääneen. Olen kyllä lopettanut käsien yhteentaputtamisen annoksen saapuessa. Tai ehkä mun pitäisikin palata takaisin siihen tervehdykseen, koska oi, olet joka kerta yhtä tervetullut.

Brunssikeijo antaa Mashirolle kymmenen Keijoa viidestä mahdollisesta.

– Riisi on joskus vähän raakaa
+ Hyvät raaka-aineet ja makoisa ruoka
+ Ystävällinen palvelu, ihanat työntekijät
+ Viihtyisä tila
+ Toku-Aburidon
+ Toku-Aburidon
+ Toku-Aburidon
+ Toku-Aburidon

Hinta: 9,90€-13,50€
Osoite: Mäkelänkatu 22, 00510 Helsinki
ATK: http://www.mashiro.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/mashirohelsinki

Aukiolo:
Arkisin 10.30-18, perjantaisin 10.30-20
Lauantaisin 12-20
Lounasaikaan ei oteta pöytävarauksia, iltaisin fiksu varmistaa paikkansa ravintolassa on vain 16 paikkaa

Millainen kokemus sinulla on Mashirosta? Kommentoi alle.

Ja ps. Brunssikeijo on myös Facebookissa. Käy ja tykkää sivustani ja kerro minusta kaverillesikin! Voit vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi mun vihaamia brunssipaikkoja. Voit pitää tätä minun lahjana sinulle. Ole hyvä.

17 Comments

 1. Tahdon Toku-Aburidonin. Heti. En ole siis ikinä käynyt kyseisessä ravintolassa (tiesin kyllä sen olemassaolosta ja tarkoitus on ollut mennä), enkä ole kuullutkaan Toku-Aburidonista, mutta nyt iski tahtotila.

  Valitettavasti en työskentele lähelläkään Vallilaa, mutta onneksi asun siellä :). Pitänee siis ottaa asiakseen kiirehtiä joku päivä töistä ennen sulkemisaikaa.

  Liked by 1 henkilö

  • Ihanaa, kun löysit tänne! Ja löysit TA:n! Kävin juuri syömässä semmoisen, oli makoisaa. Ei vitsi, se on sulla vielä edessä!

   Tänään opastin uutta vierailijaa, joka istahti kanssani samaan pöytään ja nyt hän tietää kaiken olellisen ravintolasta.

   Olen menossa syömään kamuni kanssa Mashiroon tänä perjantaina kello 17, ehkä tiemme kohtaavat? Jippiiii! :)

   Ps. Vitsi miten siisti blogi sulla on! Laitoin heti seurantaan!

   Tykkää

 2. Kiitti, mä laitoin kanssa sun fb-sivun seurantaan, ja bongasinkin sieltä heti Suvanto-aiheisen postauksen, jee!

  Tänä perjantaina tiemme eivät valitettavasti kohtaa, koska olen ihan jossain muualla kuin kotikulmilla klo 17, mutta todennäköisesti jonain toisena perjantaina kyllä!

  Tykkää

  • Jej! Kerro sitten mitä sinä tykkäsit! Oon niin innoissani siitä, kun joku toinenkin löytää itselle maailman kivoimman paikan ja mahdollisesti vielä tykkää siitä.

   Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: Bali Brunch hehkuu indonesialaista sunnuntai-iloa | Brunssikeijo

  • Eikä! Miten siistiä! Minä söin tänään Mashiro-salaatin lisäriisillä. Se oli IHANAA! Mihin aikaan olit paikalla? Minä olin siellä kello 11 :) Mutta eikö ookin hyvää, voihan kettu repolainen!

   Tykkää

   • Eikä! Mä oon varmaankin lähtenyt just kun sä oot tullut sisään. Oon yleensä oven takana raapimassa kello 10.57, koska silloin välttää pahimman ruuhkan. Mä en pääse perjantaina paikalle, koska oon vapaalla. Yhyy! Mutta kerro koska oot menossa sitä seuraavalla kerralla, ehkä törmäisimme! Istun yleensä siinä tiskin viereisessä pöydässä ja väyköttelen Simonille ja Nunolle :)

    Tykkää

 4. Asun tässä yläkerrassa ja kohta joudun pyytämään muita hakemaan mun ruuat kun käyn sielä niin usein, että ne pitää muakin varmaan ihan kajahtaneena! :)

  Tykkää

  • Hahaa! I feel you! Mä sanon, että ylpeästi vaan kassalle tilaamaan. Vähän voi hävettää se, että oon syönyt pian kolme vuotta samaa annosta, mutta ei vielä merkittävän paljon :D We can do it! Kohta taas siellä, jeee!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s