Aamiainen, Aamiainen Punavuori, Hotelliaamiainen
Comment 1

Brödin hotelliaamiainen: meidän aamiainen on nätimmin katettu kuin teidän

HOTELLIAAMUPALAT EDUSTAVAT minulle karjalanpiirakoita, käsittämättömän makuisia tiivistemehuja, jäätyneitä tomaatteja ja kurkkuja sekä kylmiä ja kovia munia, jotka soveltuvat paremmin työvälineeksi kodin puolustamiseen.

Testasin tällä viikolla Bulevardin Indigo-hotellin Bröd-ravintolan aamupalan, eikä se vastannut hotelliaamiaisille aiemmin asettettamiani odotuksia.  12-Brod_800

Hotelli ei ota aamiaiselle pöytävarauksia, mutta ystävällinen respahenkilö osasi etukäteen kertoa ettei vierailupäivänä ole suurta määrää lähtijöitä, joten tilaa löytyy varmasti. Tarjoilijat olivat kautta linjan niin ystävällisiä ja palveluhenkisiä, että mikään ei tuntunut vierailuajankohtana mahdottomalta.

Olen joskus miettinyt, miten paljon palvelun ystävällisyys on yhteydessä siihen, että kuljen tarjoilualueella kameran kanssa? Voihan olla, että kun selkänsä kääntää niin tarjoilijaluciferit heräävät ja alkavat toteuttaa omaa infernoaan. Vaihtoehtoisesti voisin vain olla tyytyväinen saamastani kivasta palvelusta.

3-Brod_800

Jokaisen hotelliaamiaisen kruunaa tomaatti ja kurkku. Jos tiedät hotellin Suomessa jossa niitä ei tarjoilla – kerro se kommenttiosiossa.

Miten näitä vihreitä ja punaisia kasviksia voisi paremmin kuvailla? Pysyvät voileivällä paremmin kuin paprikasiivut ja niistä on helppo sommitella kiva kuva, kun niiden alle tökkäisee salaattipedin.

4-Brod_800

Tarjolla oli hotelliaamupalalle tyypillisiä ruokia: valmiiksi siivutettuja mausta vapautettuja juustoja ja erilaisia leikkeleitä. Se mikä niissä oli erilaista, oli esillepano. Nätisti makasivat.

5-Brod_800

Ravintolan nimen ollessa Bröd, osasi ruotsia taitava henkilö odottaa tietynlaista osaamista leipien suhteen. Leivät olivat hyviä, vaikkakin kyseisenä vierailupäivänä paahtimelle epäsuotuisan kokoisia. Omat leipäni jumiutuivat paahtimen sisään ja niiden kanssa syntyi pieni taistelu. Ei kuitenkaan mikään Waterloo, ja tilanne hoitui lopulta perinteisin MacGyver-taipumuksin.

6-Brod_800

Lämpiminä ruokina tarjoiltiin nakkeja, puuroa, seitsemän minuutin kananmunia (jotka imho muuttuvat tarjoiluastioissa noin seitsemäntoista minuutin muniksi), kasvishöystöä, pekonia sekä munakokkelia.

10-Brod_800

Kahvi ja tee tarjoiltiin erikseen pöytiin termarissa ja kannussa. Kahvi oli superhyvää ja sitä olisi tehnyt mieli latkia enemmänkin, jos olisin muistanut. Sama tilanne makoisan omenamehun kohdalla, johon lisäsin linjastolta kuplavettä. Skumppalasista tarjoiltuna olisin pitänyt itseäni minäkin luksusankkana. Nyt pääsin kokemaan keskivahvasti pulppuavaa maitolasi-intoa.

8-Brod_800

Ravintola on satsannut ulkoiseen ilmeeseen ja yksityiskohtiin, mikä ilahduttaa silmää. Bulevardin liikehdintää voi seurata ikkunasta. Aamiaisen hinta on silti suolainen. 20 euroa. Jos olisin saanut syödä tämän aamiaisen osana hotellihuoneen hintaa, olisin ollut kiitollisempi kuin alueen kissat yhteensä. Buffan lisäksi voi ostaa haluamansa tuotteen noin 9 euron hintaan. Tarjolla on munakas, egg benedict, croque monsieur ja köyhät ritarit.

Kaikki syömäni ruoka oli oikein hyvää, joten ruuasta tai palvelusta en voi nyrpistellä naamaani. 20 euroa on myös hinta millä pidetään alueen hintatietoisemmat ravintolan ulkopuolella mikä taas voi olla aktiivinen valinta. Silti, listalla ei ollut mitään niin erikoista mikä olisi selittänyt suolaisen hinnan.

2-Brod_800

Pähkinäkorneri oli unelmieni täyttymys. Purkit ovat täynnä erilaisia siemeniä, pähkinöitä ja kuivattuja marjoja/hedelmiä, joita ihailin.

11-Brod_800

Kirjoitin ensin arvioni pähkinäkornerista, että itse olisin paahtanut näitä siemeniä jotta olisivat makoisampia. Tarkastin kuitenkin aamiaismenun heidän sivuiltaan ja siellä sanotaan, että ne ovat paahdettuja. Siinä tapauksessa sanon: paahda niitä ensi kerralla pidempään. Paahdan itse myslini, joten olen tämän alueen asiantuntija.

9-Brod_800

Kasvishöystö oli kunnossa. Se sisälsi ainakin sieniä, kukkakaalta, purjoa ja porkkanaa. Voi olla että jotain muutakin, mutta se ei ollut tämän aamiaisen esteettisin osio, joten sitä tuli valokuvattua vähemmän. Vegaanina poistuisin paikalta nälkäisenä. Voi toki olla, että erityisruokavaliolaisille olisi saatavana tiskin alta täydennystä proteiininkaipuuseen, mutta sitä en selvittänyt.

13-Brod_800

Aamiaistarjoilualue oli tilava ja siellä ei syntynyt ruuhkaa. It is all about the details. Suloiset kyltit olivat minulle mieluisia. Aiheuttivat kylläkin akuuttia tarvetta vaihdella niiden paikkoja linjastolla. Tai vähän kuten Vaasan Astorissa muutama viikko sitten – moni koki yllätyksen, kun tomaattikeittona kyltitetty shotti olikin hyvin kirpeää vadelmakiisseliä.

Brod_800

Aamiaisen päätti kulhollinen hedelmiä. Olivat oikeaoppisesti pilkottuja ja kypsiä. Harva aamu paranee ananaksen kantaa rouhiessa, joten tämä ilahdutti minua. Jälkiruokana oli tarjolla marjapiirakkaa ja jotain joka muistutti pullaa. En ole niin makean ystävä, joten keskityin perinteisempään aamupalajyrsintään joten niistä ei ole mielipidettä.

Brunssikeijo antaa Bröd-ravintolan arkiaamiaiselle neljä keijoa viidestä mahdollisesta.

Miinukset
Kallis hinta (Olisin tarjonnut 14 e tästä)
Juusto!
Ei tarjonnut yllätystä hintaansa nähden (hotelliaamiaiseksi silti tosi kiva)

Plussat
Valloittava palvelu
Kiva, kaunis ja rauhallinen ympäristö
Hyvä ruoka, kaunis esillelaitto

Hinta: 20 €
Osoite: Bulevardi 26, 00100 Helsinki
ATK: http://www.brod.fi/aamiainen

Aukiolo:
Maanantaista perjantaihin 6.30-10.30
Lauantaista sunnuntaihin 7.00-11.00
Ei mahdollista varata pöytää.

Millaisia kokemuksia sinulla on Brödin aamiaisesta?

Ja ps. Brunssikeijo on myös Facebookissa. Käy ja tykkää sivustani ja kerro minusta kaverillesikin! Voit vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi mun vihaamia brunssipaikkoja.

 

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Aamiaiset ja brunssit aakkosjärjestyksessä | Brunssikeijo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s