Brunssit, Brunssit Helsinki, Brunssit keskusta, Lauantaibrunssi, Yhteistyö
Comments 4

Ravintola Tornin brunssi – piilossa pysynyt keidas

SAIN YHTEYDENOTON Hotelli Tornin hotellipääliköltä, joka kutsui minut seuralaisen kanssa testaamaan heidän lauantaibrunssiaan. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Hotelli Tornin ja Brunssikeijon kanssa.25_TorniEnsimmäinen ajatukseni yhteydenoton jälkeen oli hotellibrunssi, autch. Ja vielä ketjuhotellin brunssi, autch-autch. Kuten yleensä, googlailin etukäteen tietoa Tornin brunssista, jos joku bloggari olisi löytänyt tiensä patojen ääreen ennen minua. En löytänyt tietoa, joten astelin empivänä brunssille lauantaina 12.12.2015. Sisään astuttuani ensimmäinen ajatukseni olikin Vau!, eihän tämä ollutkaan semmoinen kuin mitä olin ehtinyt mielikuvissani maalaamaan.4_TorniKutsuin mukaani ystäväni, joka työskentelee tarjoilijana yhdessä kaupungin huippuravintoloissa. Kumpikin meistä arvostaa hyvää ja laadukasta ruokaa siistissä ympäristössä.

Brunssia on tarjoiltu Tornissa syyskuusta lähtien. Tarjolla on buffet, jonka lisäksi hintaan (26 €) kuuluu kolme pöytiin tarjoiltua pientä annosta.7_TorniEnsimmäisenä silmääni osui Hotelli Tornin näköinen piparkakkutalo, joka koristi tarjoilupöytää. Buffet oli kauniisti katettu ja yksityiskohtien kanssa oli nähty vaivaa. On aina kivaa tunnistaa ennakkoluulonsa ja vielä kivempaa kun voi todeta olleensa väärässä.3_TorniKotisivun ja ravintolan lista poikkesivat hieman toisistaan, eli listan lisäksi tarjolla oli muitakin tuotteita. Buffet-pöydästä löytyi mm. seuraavia asioita:

Vihersalaattia ja vinegretteä
Kirkasta perunasalaattia
Couscous-kukkakaali-porkkana-sipulisalaattia
Suolainen piirakka
Sienisalaattia
Mustasavustettua kalkkunaa
Sinappisilakkaa
Kalaterriiniä
Kinkkua ja Tornin sinappia
Marjainen smoothie ja maustamatonta luonnonjugurttia

Briossin leipävalikoima ja gluteeniton leipävalikoima
*levitteitä, marmeladia ja itsetehtyä hilloa

Juustoja
Kermajuusto, Brie, Aura Gold, Emmental ja luomuviikunahilloa

Puurobaari
Luomupuuroa
Gluteenitonta tuorepuuroa
Marjakeittoa, itsetehtyä hilloa, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä sekä siemeniä

Makeaksi lopuksi
Tuoreita hedelmiä
Itsetehtyjä leivonnaisia
Keksejä ja karkkeja

Lapsille lisäksi
Murobaari
Pöytiin tarjoiltuna kasvistikkuja yrttidipin kera sekä lihapullia
1_Torni-horzInnostuin brunssin avaruusajan teknologiasta – mehuautomaatista. Valitettavasti maku ei ollut näiden mehujen vahvimmat ominaisuudet. Appelsiinimehu tuoksui omituiselle ja kaikesta yrittämisestä huolimatta se ei maistunut hyvältä. Jos on valittava, ottaisin näistä omenamehun.     6_TorniBrunssi on teemoitettu ajankohdan mukaan, joten tarjoilupöydässä oli viitteitä joulusta. Kinkku oli hyvin valmistettu. Pöytäseurueemme kaipasi vähän voimakkaampaa sinappia seuraksi.9_Torni-horzTarjoilupöydällä oli todellinen Brunssikeijon miina – couscous- ja perunasalaatti. Ne jotka tuntevat minut, tietävät suhtautumiseni couscous-salaattiin. Kiinnitän ensimmäisenä huomiota sen kosteusprosenttiin ja seuraavaksi sisältöön. Kun salaattiin laittaa neljää elementtiä (couscous, kukkakaali, porkkana, sipuli), jotka eivät itsessään maistu paljon miltään, saadaan aikaan salaatti, joka ei maistu juuri miltään. En ollut aiemmin törmännyt vastaavaan couscous-laatuun – pieniin pyöreisiin suussa pyöriviin palloihin. Jättäisin ne tulevaisuudessa ne johonkin toiseen tarkoitukseen. Mielestäni hyvä pohja couscous-salaatille muodostuu vapaavalintaisesta pestonkaltaisesta sekoituksesta jolla mehevöitetään ja maustetaan pohja. Tämän jälkeen voidaan valita pari kivaa raaka-ainetta, jotka erottautuvat ja tukevat makuelämystä.

Olen perunanviljelijän lapsi, joten perunat ovat itselle tuttuja. Arvostan perunasalaatissa sitä, että se on kirkas ja hyvillä raaka-aineilla täytetty. Perunat olivat oikein hyvin valmistettu, mutta salaatti ei ollut ehtinyt marinoitua kunnolla, joten perunat maistuivat öljylle ja sipuli sipulille. Maut eivät siis olleet ehtineet tarttua toisiinsa.

Punajuuret olivat makoisia ja ihailin niiden päällä olevia paahdettuja pinjansiemeniä. Yksityiskohdat, mun ystävät!11_TorniTarjoilualue oli tilava, ja sinne mahtui moni brunssin ystävä kerralla. Tarjoiltavien esillepanoon oli kiinnitetty huomiota ja siksi oli kiva jäädä fiilistelemään kaikkia tarjoiltavia.23_Torni
Ravintolassa oli kiva ja rento joulutunnelma. Siitä piti huolen ruoka, jossa oli vivahteita joulusta sekä salin koristelu joka ei huutanut ääneen joulun olevan taas, vaan ennemminkin muistutti asiallisesti siitä mitä kuukautta nyt eletään. Erityiskiitos salin levyjä soittavalle dj:lle, jonka soittolistalta ei löytynyt joululauluja.12_Torni 13_Torni 14_TorniRuokaa oli tarjolla todella runsaasti ja päällimmäinen ajatus oli, että täällä saa rahoilleen vastinetta. Kahvi tarjoiltiin pöytiin pienessä termarissa, josta sitä oli helppo annostella sitä mukaa, kun kahvikuppi tyhjeni. Tämmöinen maitokissa arvosti lämmitettyä maitoa. Brunssia tulee syötyä sellaisella hitaalla hartaudella, että kahvikuppi ehtii yleensä jäähtyä useaan otteeseen ennen kuin kuppi on tyhjä. Lämmitetty maito antaa tässä tapauksessa vähän enemmän nauttimisaikaa. 15_Torni-tileBuffetin lisäksi sai valita kolme kuudesta annoksesta, jotka tarjoiltiin pöytään.

Kylmää ylikypsää karitsaa ja punasipulia
Salamia ja marinoituja oliiveja
Kani-oliiviterriiniä ja mustaherukkahyytelöä
Katkarapuja Skagen
Savulohta ja sinappimajoneesia
Feta-pinaattipiirakkaa

Maistoimme näistä kaikkia muita paitsi salamia ja oliiveja. Katkarapuja Skagen ei sisältänyt tilliä, mutta kuka valittaa jos saa syödä majoneesia ja katkarapuja? Koska kinkunsyönti jäi vähän vaisuksi sinapin takia testasimme savulohen sinappimajoneesia sen kanssa, joka oli hyvä ratkaisu. Seuralaiseni ei pitänyt karitsan mausta, joten se annos jäi syömättä. Vastaavasti hän taas arvosti kaniannosta.

Toinen Brunssikeijon miina-annoksista on feta-pinaattipiirakka. Sitä lajia on valmistettu ja nautittu siinä määrin, että siitä on jo ehtinyt syntyä mielipide. Annos oli käytännössä kylmä munakas märällä ja ohuella taikinapohjalla. Jos saisin päättää, ottaisin buffet-pöydässä tarjolla olleet piiraat osaksi näitä pieniä annoksia. Piirakan tulee olla lämmintä, ei jääkaappikylmää, ja siksi se ei toiminut buffetpöydässä. Samoin kuin kylmän munakkaan tarjoaminen piirakkana. Tarjolla oli kuitenkin niin paljon maistuvia ruokia, ettei tällaiset pienet vastoinkäymiset kaataneet tätä laivaa, joka oli tässä vaiheessa jo luvattoman täynnä.19_TorniTarjolla ollut cava oli hyvää ja nostatti nurkkapöydän tunnelman sille kuuluvalle tasolle.20_TorniRavintola ei ole mikään hipsteriluola, mutta sopii sinulle, joka haluat kivan, tyylikkään ja rauhaisan lauantaipäivän ruokahetken yhdessä kivojen ihmisten kanssa. Jos pystyt vaikuttamaan paikkavalintaan, suosittelen pyöreitä pöytiä ravintolan valoisassa etuosassa.22_TorniNäin runsaan buffetin jälkeen on hyvä, ettei makea tarjoiltava ole tämän massiivisempaa. Suklaakakku oli hyvin suklaista, joten suosittelen aloittamaan sillä ja etenemään kevyempiä tartalettejä kohti. Marja-valkosuklaa-tartaletti oli ihanan kirpakka lopetus kivalle brunssille.26_TorniBrunssikeijo nostaa peukaloaan ja toteaa, että muutamista huomioista huolimatta hyvä kokonaisuus.

Annan Hotelli Tornin brunssille neljä keijoa viidestä mahdollisesta!

Miinukset
Tarjoilualueelta loppui välillä tarjoiltavat ja lautaset
Likaiset astiat noudettiin rujolla kärryllä kesken ruokailun
Pari heikompaa ruoka-annosta
Mehut

Plussat
Ystävällismielinen palvelu, monia hymyjä
Monipuolinen ruokatarjonta
Yksityiskohdat ja yritys luoda kaikille kiva brunssi
Kaikki annetut miinukset on muutettavissa plussiksi

Hinta: Joulubrunssi 26 € (brunssi jatkuu tammikuun 9. päivä)
Osoite: Yrjönkatu 26, 00100 Helsinki
ATK: https://www.raflaamo.fi/fi/helsinki/ravintola-torni

Aukiolo:
Brunssia tarjotaan lauantaisin kello 12-15.

Millaisia kokemuksia sinulla on Ravintola Tornin tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

Mainokset

4 Comments

    • Jippii! Brunssit ovat itselle mieluisia tilanteita ja tykkään hyvästä ruuasta. Siksi on kiva pohtia asioita siitä näkökulmasta miten niistä saisi entistä parempia. Kuten Facebookissa postasin, niin ei ole ihminen virheetön, välillä tapahtuu omassakin keittiössä pimeyden töitä:

      Tykkää

  1. Päivitysilmoitus: Café DaJa – saksalaiset leipurit piileksivät Krunassa | Brunssikeijo

  2. Päivitysilmoitus: Aamiaiset ja brunssit aakkosjärjestyksessä | Brunssikeijo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s