Aamiainen Helsinki, Aamiainen keskusta, Arkiaamiainen, Lauantaiaamiainen, Sunnuntaiaamiainen
Comment 1

Café Engelin aamiainen – aina tarjolla!

OLEN AINA PITÄNYT Café Engeliä kahvilana, jonne valmistaudutaan prässäämällä pyhähousuihin vekit ja kampaamalla tukkansa. Olen rekisteröinyt heidän aamiaistarjontansa keijouduttuani, ja päätinkin lähteä testaamaan sunnuntaiaamiaista ystäväni kanssa pari viikkoa sitten. engelMeille vapautui ihana ikkunapaikka kyseisenä sunnuntaina. Muina päivinä kahvilassa toimii pöytiintarjoilu, mutta sunnuntaisin tilaukset jätetään kassalle.

Valittavana oli erilaisia aamupalakomboja – pikku-aamiainen, luomukaurapuuro-aamiainen, ranskalainen aamiainen, mysli-aamiainen, Engelin aamiainen sekä munia ja pekonia -aamiainen. Aamiaista tarjoillaan melkein läpi päivän, joka on hyvä juttu. 4_engelValitsin mysli-aamiaisen, joka tuotiin pöytään nopeasti, eikä ihme. Tämän kasaamiseen ei luvattoman kauan mene. Tunnelma lautasella muistutti minua siitä kuin olisin päässyt tyhjentämään risteilyaluksen aamiaisbuffetpöytää vähän ennen sulkemisaikaa välillä Helsinki-Tallinna.

Hämmennyin kattauksen tasosta. Olin mielikuvissani odottanut jotain erityistä, mutta todellisuus oli 14,50 euron läjä edessäni. Mysli näytti tulevan suoraan pussista ja voinappi kouluruokalasta. Siistin annosta itselle mieluisamman näköiseksi. Peittelin leivät voinapilla, juustolla, salaatilla ja kurkulla ja ihmettelin aamiaisannoksen esillepanoa. Kuulin vakiokävijältä, että esillelaitto oli huonontunut viime vuosien aikana. Aiemmin annokselle oli suotu enemmän huomiota.

Noin yleisesti suosittelen ananaksen kovan keskiosan poistamista ennen tarjoilua. Tämän lisäksi hedelmät olisi mielestäni syytä pilkkoa pienemmiksi suupaloiksi siitäkin huolimatta, että aterimet löytyivät pöydästä. 3_engelValitsin aamiaisen kylkeen Patisserie Petitpasin croissantin, koska tiedän sen olevan kaupungin parhaimmistoa. Vahva suositus. Oheinen linkki vie sinut listaan, jossa kerrotaan mistä tämän leipomon tuotteita voi ostaa.  5_engelKahvila tarjoilee myös muita mahdollisuuksia kuin aamiaisen syömistä. Listalta löytyy mm. salaatteja, keittoa ja lihapullia muusin kera. Lihapulla-annos oli mieluisa valinta syöjälleen.2_engelYmpäristö on kaunis ja yksityiskohdissa löytyy sijaa silmäparien tuijotukselle.      10_engel Café Engel viehättää kaikenikäisiä kulkijoita. Kahvilassa käy paljon turisteja, ja siksi moinen välinpitämättömyys esim. esillelaitossa hämmentää. Turistit kun on lajina hyvin tunnettuja siitä, että he kulkevat kamerat seuranaan ja some laulaen raportoivat kokemuksistaan. 11_engelToivoisinkin, että kahvila antaisi vähän rakkautta aamiaisannoksilleen. Kanta-asiakkaan protip: valitse puuroaamiainen, jonka korotat keitetyn kananmunan verran. 

Brunssikeijo antaa Café Engelille  kolme Keijoa viidestä mahdollisesta, koska Keijo kaipaa enemmän intohimoa aamuihinsa.

– Miinukset
Aamiaislautaselle ei ollut annettu rakkautta

+ Plussat
Viihtyisä tila
Santsikuppimahdollisuus
Aamiaisesta löytyi hyvin tietoa netistä

Hinta: Aamiaisannokset 11,50-14,50€
Osoite: Aleksanterinkatu 26, 00170  Helsinki
ATK: http://cafeengel.fi/menus/aamiainen/

Aukiolo:
Aamiainen arkisin kello 8-17, lauantaisin kello 9-17 ja sunnuntaisin kello 10-17.

Millaisia kokemuksia sinulla on Café Engelin tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Aamiaiset ja brunssit aakkosjärjestyksessä | Brunssikeijo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s