Brunssit, Brunssit Helsinki, Brunssit Töölö, Lauantaibrunssi
Comment 1

Trattoria Sognon lauantaibrunssi vinksuttelee Italialle

KUN JOKU KYSYY minulta syötäisiinkö tänään intialaista, italialaista tai vaikka thaimaalaista ruokaa, maailmankaikkeus pysähtyy. Silmäni inspiroituvat ja olen valmis pitkälliseenkin argumentointiin siitä miksi italialainen ravintola on ainoa valintamme. Se, että en erityisesti välitä intialaisesta ruuasta ei edes perustu oikein mihinkään muuhun paitsi ajatukseen siitä, etten pidä ruuan mausta. Käytännössä siis vihaan juurikaan kokeilematta. Sopii myös kuvaukseksi tähän meidän yhteiskunnalliseen nykytilanteeseen. No mutta, asiaan!15_Sogno
Luin jostakin keijopäissäni, että entisessä Motti-ravintolassa majailee nykyään Trattoria Sogno, joka fanittaa Italiaa. Kasasin siis seurueeni helmikuisena lauantaina Töölöön ja olin valmis nauttimaan italialaisesta elämyksestä.2_SognoBrunssimenu oli yhdistelmä pöytiin tarjoiltua lämmintä ruokaa sekä alku + jälkiruokapöytä. Heille, jotka eivät olleet kiinnostuneet uhmaamaan noutopöytää, löytyi listalta mm. pizzaa. Brunssi maksoi 25 euroa.16_SognoNoutopöydässä koreili salaatteja, marinoituja oliiveja ja sieniä, kukkakaalia, vesimelonia, juustoja, leikkeleitä ja foccacciaa.6_Sogno3_Sogno4_SognoNoutopöydän ruuissa oli kivasti vaihtelua ja santsikierroksella sai valita uudestaan omia lempimakujaan lautaselle. 7_SognoTämä kuvassa oleva juusto haastoi minua maullaan. Tiedostan, että meillä on kaikilla erilaiset mieltymykset maun suhteen, joten lähetin ravintolaan kyselyn mikä kumma tämä valkoinen juusto oli. Sain ystävällisen vastauksen, jossa kerrottiin:

”Viime lauantaina tarjoiltu juusto on yksi meidän keittiön käyttämä niin kutsuttu ”pöytäjuusto”.  Quartirolo Lombardo on valmistettu lehmänmaidosta ja on aikoinaan ollut tunnettu lehmistä vuorilla jotka söivät paljon yrttejä mistä omintakeinen maku koostuu. Nuorissa quartiroloissa kypsytysaika on vain muutamia päiviä mistä tulee juuston hieman kitkerä maku. Juuston tarjoilulämpötila muuttaa myös makumaailmaa paljon. Uunista tullessaan juusto on jo paljon pehmeämpi rakenteeltaan ja suolaisempi – vertaisin fetan ja halloumin väliin. Perinteisesti juustoa tarjoillaan huoneenlämpöisenä salaatin kanssa tai vain sellaisenaan hunajalla. Juustomme tulevat italiasta joka viikko ja kiertomme tuotteissa on erittäin aktiivinen. Tuo maku mistä mainitsette liittyy juuston tuoreuteen, ei niinkään vanhuuteen. Quartirolo ei ole suomessa kovinkaan käytetty /tunnettu tuote, joten voi olla  että ehkä jostain erikoisjuustokaupasta sitä voi löytää.”5_Sogno Brunssin hintaan kuuluu tuoremehulasillinen. Tällä kertaa tarjolla oli irvistyksen kasvoille tuova verigreippimehu. Kuulun siihen ihmisryhmään jolle korianteri, greipit ynnä muut tiukat maut aiheuttavat kiinnostavan visuaalisen taidonnäytteen kasvoilleni, joille pöytätoverini tykkäävät naureskella. Ajattele Picassoa, mutta liveversiona.9_Sogno8_SognoSiunatussa tilassa oleva seurueen jäsen ei löytänyt noutopöydästä juustovaihtoehtoja ja lihojen raakuusasteen takia leikkeleet jäivät noutopöytään. Tämä voi olla hyvä huomioida, jos sinulla on tämäntyyppistä taipumusta vatsan seudulla.10_SognoPääruokavaihtoehtoina oli kasvis-, kala- tai lihalautanen. Ystäväni joka söi kalalautasen sisällön, oli eniten tyytyväinen annokseensa meistä kolmesta. DSC_5011Kasvislautasella parasta oli tuo sieni. Olin jo syönyt noutopöydästä couscous-salaattia, joten tällainen riisimössölautanen oli kevyt pettymys. Tekstuuri oli aika samanlaista mössöä koko lautasen mitalta – poislukien risotto, jonka riisi oli raakaa. Jos minä saisin valita, niin skarppaisin tämän lautasen sisältöä. Vähemmän, mutta parempaa -teesi toimii aina.11_SognoMinä haluaisin aina muistuttaa esillelaiton tärkeydestä. Mielestäni nämä annokset olivat haarukkalaatikolla siinä vaiheessa kun heille jaettiin esteettisiä ominaisuuksia. Tarjolla ollut liha oli sitkeää, testasimme jauhamalla sitä yhdessä.17_sognoJotta ei jäisi ikävä päällimmäiseksi muistelen vielä foccacciaa, mmm…12_SognoSitten päästiin jälkiruokapöytään. 25 euron rennommalle ja paremmalle brunssille toivoisi vähän viimeistellymmän lopun. Olen tässä brunssiruokailtuani pistänyt merkille, että jos satsataan suolaiseen ruokaan – jälkiruokaosasto tahtoo jäädä vähemmälle huomiolle. Antakaa vähän rakkautta tällekin varjossa seisovalle pöydälle, toivoo Keijo. Annan taas referenssiksi Tornin jälkkäripöydän. 13_SognoJa marjarahka. Ei siinä mitään vikaa ole, mutta en minä tule ravintolaan syömään siksi että saisin uudelleenelää 80-luvun jälkiruokatarjonnan. Pisteet kuitenkin siitä, että tarjolla oli nätit kulhot mistä sitä sai kauhoa eikä perinteisesti matalalta lautaselta vesimelonipalan alta. 1_SognoTarjoilu pelasi ja se oli ystävällistä. Siitä pidän. Ravintola on nätti kuin hevonen laukalla Vermon raviradalla ja siellä on kivan näköisiä aterimia ja laseja joita kelpaa koluutella lautasia vasten.

Näin ollen: Brunssikeijo antaa tästä kokemuksesta kolme ja puoli Keijoa viidestä mahdollisesta!

– Miinukset
Lämmin ruoka
Jälkiruoka

+Plussat
Viihtyisä tila
Monipuolinen noutopöytä
Hyvä palvelu

Hinta: Brunssi 25 €
Osoite: Töölöntorinkatu 2, 00260 Helsinki
ATK: http://www.trattoriasogno.fi/lauantai
FB: https://www.facebook.com/TrattoriaSogno

Aukiolo:
Lauantaisin kello 11-14.

Millaisia kokemuksia sinulla on Trattoria Sognon tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

Advertisements

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Aamiaiset ja brunssit aakkosjärjestyksessä | Brunssikeijo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s