Brunssit, Brunssit Helsinki, Brunssit keskusta, Sunnuntaibrunssi, Yhteistyö
Comment 1

Artistbrunchen tuo valoa kasvisruokailijan brunssivalikoimaan

KAUPUNKIIN ON NOUSSUT viime aikoina uusia brunsseja kuin perättömiä rikosilmoituksia syyttömistä ihmisistä, ja sehän on mieluisaa! Ystäväni bongasi pari kuukautta sitten Svenska Teaternin kahvilassa, Café Artistissa, järjestetyn kasvismyönteisen Artistbrunchenin, jonka testasimme tuolloin yhdessä.4_Cafe-ArtistKuvassa lautasmalli brunssilta johon osallistuin tammikuussa.

Brunssi järjestettiin tammikuussa toista kertaa. Jäin keskustelemaan brunssin järjestäjän kanssa siitä mitä pidin brunssista ja kerroin mistä hyvä brunssi mielestäni koostuu. Listasin ne kaikkien luettavaksi Facebook-sivulle.

Sain kutsun tulla ystäväni kanssa uudistetulle brunssille helmikuun lopussa. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Artistbrunchenin kanssa.25-Cafe-Artist--kasvis-brunssiCafé Artist sijaitsee keskellä kaupunkia, Svenska Teaternin tiloissa. Tästä syystä brunssi kulkee ruotsinkielisellä Artistbrunchen-nimellä. Jos joku kaipaa käännösapua suomeksi, niin annan: Artistibrunssi.5 Cafe Artist kasvis brunssiBrunssi palvelee alueen kasvissyöjiä. Heidän Facebook-sivulla kerrotaan, että se sisältää myös monia erilaisia vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Tarjolla oli:

Pääruoka
Kimchi
Tulinen bulgursalaatti
Thai-riisinuudelisalaatti
Papusalaatti
Linssi-pinaattisalaatti
Kesäkurpitsa-kvinoasalaatti
Vihersalaatti
Porkkanafritterit
Kasvispyörykät
Tofukokkeli
Leipää
Vihreä smoothie
Hummus
Tzatziki
Ajvar
Baba Ganoush

Jälkiruoka
Hedelmävati
Appelsiini-kanelisalaatti
Banaanimuffinssi

Juomat
Mehua
Kahvi tai tee6 Cafe Artist kasvis brunssi 7 Cafe Artist kasvis brunssi 8 Cafe Artist kasvis brunssiCafe ArtistTämä kuva on otettu tammikuun brunssilta, ja siinä näkyy edellisen brunssin menu.

Café Artist tarjoaa tosi kivoja mehuja ja niiden parissa onkin tullut vietettyä hävyttömän paljon aikaa.13 Cafe Artist kasvis brunssiTarjoilujärjestys oli vähän nurinkurinen mikä aiheutti sekaannusta linjastolla.

Protip: kun katan noutopöydän käyn itse läpi järjestyksen ennen vieraiden tuloa – onko se looginen ja pystynkö itse operoimaan huoletta pöydän ympärillä.

Pieneltä sivupöydältä tarjoiltiin leivät ja erilaiset tahnat jonka jälkeen löytyivät vasta ruokailuvälineet. Tämän jälkeen tuli kassamaksu sekä muut tarjoilut. Koin vähän vaikeaksi taiteilla tarjottimen kanssa noutopöydästä ruokaa, kun laskutilaa ei löytynyt tarjoiluastioiden keskeltä. Kaikesta päätellen tämä nyt ei kuitenkaan tehnyt mahdottomaksi selviytyä linjastolta, mutta on aina hyvä huomioida asia, jotta brunssikokemus säilyy mahdollisimman mieluisana.9 Cafe Artist kasvis brunssiTarjolla oli monenlaisia salaatteja, joissa oli mietitty proteiinin osuutta. Koska kahvilassa ei ollut paikalla keittiöväkeä, brunssilta puuttui lämpiät ruuat – ellei kahvia ja teetä lasketa mukaan. Tämä vaikutti siihen, että esillä olleet tuotteet on täytynyt valmistaa etukäteen. Salaattien kohdalla tämä ei ole (usein) mikään ongelma, mutta parsakaalipyörykät ja porkkanafritterit olivat kuivankaltaisia. Salaateihin oli ehtinyt marinoitua kunnolla makua, joten kasvisruokaa ei kyllä voi kutsua mauttomaksi vaikka välillä siitäkin kuulee puhuttavan. 10 Cafe Artist kasvis brunssi 11 Cafe Artist kasvis brunssi12 Cafe Artist kasvis brunssi24-Cafe-Artist--kasvis-brunssi14-Cafe-Artist--kasvis-brunssiTila on leveä, joten sisään mahtuu helposti vankkureidenkin kera. Asiakaskunta koostui kaiken ikäisistä kansalaisista. Mitäs me partypeople of sunnuntaiaamupäivät.17-Cafe-Artist--kasvis-brunssiTila on aivan upea, ja harva asia harmittaa kun voi tarkastella isoista ikkunoista ohikulkevia sunnuntaiviettäjiä. Lautasesta voi tarkastella ikkunankaaria, jos ei jaksa katsoa ulos.19-Cafe-Artist--kasvis-brunssi22-Cafe-Artist--kasvis-brunssiThai-riisinuudelisalaatti on suosikkini. 20-Cafe-Artist--kasvis-brunssiVihreä smoothie oli hyvä ravinnollinen sekä värillinen lisä aamupäivään.21-Cafe-Artist--kasvis-brunssiYstäväni rakastaa noita banaanimuffinseja, ne toimivat hänelle kuin mikäkin keskilaadukas laboratoriossa valmistettu bailuhuume.23 Cafe-Artist--kasvis-brunssiOman jälkkärilautasen kuvaamisen jälkeen ojensin banaanimuffinssin ystävälleni. Appelsiini-kaneli-osio yllätti – se olikin varsin makoisaa!

Näin ollen Brunssikeijo antaa tästä kokemuksesta arvosanaksi kolme ja plusmerkin verran Keijoa viidestä mahdollisesta. Ruokalistaa voisi mielestäni tarkastaa jonkinlaiseksi teemalliseksi kokonaisuudeksi. Vaihtaisin listalta pari salaattia esimerkiksi puuroon.

– Miinukset
Kuivat pyörykät+fritterit
Linjaston epäloogisuus

+Plussat
Viihtyisä tila
Kivat mehut
Hyvä palvelu
Hieno visuaalinen ilme
Reilusti yritystä kehittää kaupunkiin hyvä kasvisbrunssi
Kyky ottaa palautetta vastaan

Hinta: Brunssi 21 €, opiskelijat 19 €
Osoite: Pohjoisesplanadi 2, 00130  Helsinki
FB: https://www.facebook.com/norraesplanaden2

Aukiolo:
Pop up -henkisesti, seuraa ilmoittelua Cafe Artistin sivuilta.

Millaisia kokemuksia sinulla on Artistbrunchenin tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

Mainokset

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Aamiaiset ja brunssit aakkosjärjestyksessä | Brunssikeijo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s