Brunssit, Brunssit Helsinki, Brunssit Punavuori, Lauantaibrunssi, Yhteistyö
Comments 2

Kokomo Tikibar & Roomin brunssi – kokemus, jonka vain järkevä tajuaa hyödyntää

KÄVELIN PARI VIIKKOA sitten Uudenmaankadulla ja rutinoituneet brunssisilmäni näkivät ilmoituksen Kokomo Tikibar & Roomin ikkunassa, jossa todettiin että kohteessa järjestetään lauantaibrunssia. Postasin löytöni Facebook-ryhmään, ja sain kutsun tulla testaamaan heidän brunssinsa. Tämä on yhteistyöpostaus ja kertoo vierailustani Kokomossa.DSC_6871Kuten yleensä, haen yleensä etukäteen tietoa tulevasta brunssikohteesta, jotta osaan valmistautua pettymyksiin. Kiva asenne mielestäni. Toisaalta, harva asia saa mua niin pois kelkalta kuin huono ruoka. Tällä hakukierroksella löysin Ainon postauksen ja olin vaikuttunut. DSC_6996DSC_7002Kokomon sisustus ja teeman ilmentyminen on sellaista lajiketta, että sille on vaikea keksiä adjektiivia. Kokeilen kuvausta: sekopäisen mahtavasta seuraava. Ehdinkin pohtia etukäteen, että mitenköhän ruokalista juttelee ympäristönsä kanssa ja hyvinhän se jutteli.DSC_6972
Jo siinä vaiheessa kun selailin brunssimenua olin iloinen. Olisit nähnyt minut kun näin tarjoilupöydät! Brunssin hinta on 22 euroa.

Virkistävä hedelmäsmoothie
Sitrus-jogurttia
Marjajogurttia
Mustikkakeittoa
Rapeaa luomumysliä
Kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä

Saaristolaisleipä ja foccacciaa (gluteenittoman vaihtoehdon saa pyytämällä)
Levitteitä
Flat bread sipsejä
Hummusta, guacamolea, tomaattisalsaa
Gruyérea ja viikunahilloa
Grillattua halloumijuustoa ja passionhedelmää

Seesampaahdettua broilerinrintaa ja kurpitsansiemeniä
Inkiväärigraavattua lohta ja lime-jogurttikastiketta
Kokomon falafeleja ja tahiniaiolia

Yrtti-vihersalaattia ja talon sinappikastiketta
Tomaattia

Kvinoasalaattia
Marinoituja kasviksia
Talon coleslawia
Kookosriisiä
Paistettuja nuudeleita
Chili-marinoitua jalotofua
Vihreää minttucurrya
Kimchia

Kii Lime pudding (vai key)
Super food Rocky road

Tuoreita hedelmiä
Kahvia tai teetäDSC_6797En muista koska olisin törmännyt näin kivasti koristeltuihin tarjoiluihin. Kurkkasin Ainon blogiin, ja huomasin että tällaista koristeellisuutta ei ollut nähtävillä hänen käyntikerran aikana, mutta kaino toiveeni on: jaksakaa tsempata. Ruokien koristelut aiheuttaa huokailua ihmisessä ja jättää pysyvän muistijäljen ihmisen brunssireseptoriin.

Tehkää tästä teidän juttunne, olkaa siinä asiassa edelläkävijöitä. Jättäkää ne herneenversokoristelut niille, jotka eivät osaa tehdä taidetta.DSC_6837DSC_6840DSC_6847DSC_6854DSC_6857DSC_6861Seisoin pitkään ihailemassa yksityiskohtia kuin mikäkin turisti lomakohteessa. Miten ystävällistä ja helpottavaa on kirjata ruokavalioasiat selkeästi esiin. Tämä helpottaa ruokailijaa ja osoittaa kunnioitusta asiakkaita kohtaan.DSC_6864DSC_6799 Falafelit olivat makoisia, mutta vähän kuivia. Se on ollut ongelmana muissakin paikoissa missä niitä on tarjoiltu noutopöydästä. Mutta jestas miten nättejä ovat siitä huolimatta!

Olin ajatellut kirjoittaa kehitysehdotuksen siitä, että kannattaisi vinkata minkä kanssa olisi tarkoitus syödä mitäkin kastikkeita, mutta tätä yllä olevaa kuvaa tuijottaessa tajuan että ellen tämäntyyppisestä vinkistä ymmärrä, niin vika on minussa.

Protip on kuitenkin se, että katso menusta miten mitkäkin kastikkeet on tarkoitettu nauttia. Ei sillä, että vastustaisin asioiden miksaamista, mutta kokilla on todennäköisesti ollut joku ajatus makuelämyksistä. Kyllähän jotkut laittavat ketsuppia hernekeittoonkin, joten toivotaan ettei kokki ole tässä tapauksessa näitä tyyppejä.DSC_6812Tarjolla oli erilaisia paistettuja juustoja, joita tietenkin rakastin. Kannattaa kuitenkin olla paikalla silloin kun ne tulevat keittiöstä, koska tunnetusti juusto kuivuu kylmetessään. Halloumin kohdalla sitä syö vaikka yhdessä marsun kanssa hänen häkistä tarjoiltuna, mutta jos nyt haluaa optimoida, niin optimoidaan sitten. DSC_6873Joku innokas lukija saattaa muistaa mun mourunneen siitä, että on kivaa kun brunssilla on jokin yllättävä elementti. Täällä se oli ehdottomasti Bloody Mary -drinkkibaari. Lisämaksusta juomaansa sai alkoholia. Vaikka en välitä itse juomasta, minua ilahdutti pelkkä konsepti! Just näin tehdään vaikutus Keijoon!DSC_6829DSC_6820DSC_6826Näin kokemusasiantuntijan näkökulmasta voin kertoa, että tuo vasemmanpuoleinen ei sitten ole ananas- vaan sitruunamehua. Tarina sai karvaan lopun, voidaan todeta.DSC_6979DSC_6880Saimme smoothiet pöytiin ja aijettä miten arvostin tämän tuotteen rakennetta. Se oli just semmoinen notkea kuten pitääkin, eli ei semmoinen joka aiheuttaa ihmisessä sen ilmeen mitä toistetaan silloin kun yritetään löytää naamasta paikkaa mihin sutia poskipuna. (se vaihe, kun imetään poskia sisään).DSC_6886 En ole päässyt vielä selostuksissani syömiseenkään saakka ja oon ihan innoissani.

Mutta siis. Tuo lohi. Oh. Teki melkein mieli kysyä siltä että Mitä sä teet tänään illalla, asun tässä aika lähellä, nähtäisiinkö siellä? En kuitenkaan tehnyt niin, koska sain kesken brunssin työkomennuksen, joten brunssihetki lyheni ilkeällä tavalla. DSC_6917Sitrus-jogurtti – erilainen jogurtti! Ensin mietin, että mitämitä tämä on, mutta sitten kun tajusin niin tykkäsin.DSC_6919Juustot olivat vähän parhaat hetkensä nähneitä tässä vaiheessa, mutta ei aiheuttanut kuitenkaan ongelmia syödä niitä. Lohikäärmehedelmä oli mehukkain tapaamani hedelmä, ja ellen olisi jo ollut valmis pyytämään lohta treffeille, niin tuo olisi ollut toinen potentiaalinen ehdokas.

Kukakohan keksisi ruveta tarjoamaan marinoituja punasipuleita brunsseilla? Mä kaavin noi jostain annoksen koristeosiosta, mutta olisi kiva että niitä tarjottaisiin pelkästäänkin. Niitä voi yhdistää vaikka mihin. Voi piffata salaatin tai laittaa leivän päälle. Kaikki käy!DSC_6930DSC_6933Kun näin jälkiruokapöydän huokaisin ensin mielessäni että ei kai sitä saatanan rahkaa löydy täältäkin! MUTTA, kun katsoin tarkemmin, se olikin puddingia. Kii lime siinä sanottiin. Tosi kiva jälkiruokalopetus ja sopi tähän ympäristöön täydellisesti.DSC_6936Kävin varastelemassa mantelilastuja jogurttipöydästä ja granaattiomenat kauhoin hedelmävadilta. Olen huomannut että ruuan esteettisyys on levinnyt ihan seuraaville tasoille.

En tykkää tummasta suklaasta, enkä nyt ole mitenkään superfoodkaan, joten mitä luulette tykänneeni Super food Rocky road -palasesta?

Tykkäsin. Vihaan sitä että se oli hyvää.DSC_6956 DSC_6963DSC_6952How are you doing?DSC_6989DSC_7005DSC_7010Meille tarjoiltiin vielä pari alkoholitonta drinkkiä brunssin lopuksi. Nämä eivät kuulu brunssin hintaan. Vaikka nuo mukit ovat oman sisustusmakuni tuolla puolen, niin tänne ne sopivat mainioisti.  Täydellinen lopetus täydelliselle brunssille.DSC_7037Tein muistiinpanoja retkeltäni ystäväni kanssa ja ne kuuluvat näin: ”Mä en ole vihannut mitään vielä ja kello on jo 12.40. Sama juttu, kello on nyt 14.06. On vaikea antaa palautetta kun pidän kaikesta täällä!”

Täten julistan Kokomo Tikibar & Roomin brunssin arvosanaksi kuusi keijoa viidestä mahdollisesta! Miten voi olla etten vihannut mitään! Laitan sen miinukseksi.

– Miinukset:
Brunssi ei sisällä vihattavia ominaisuuksia.

+ Plussat:
Mainiot ruuat
Supermakea esillelaitto
Täydellinen hinta-laatusuhde
Ihana palvelu
Drinkkiasema
Ihana miljöö
Täydellinen paketti

Hinta: Brunssi 22 €
Osoite: Uudenmaankatu 16-20, 00120 Helsinki
ATK: http://www.kokomo.fi/
FB: https://www.facebook.com/kokomo.helsinki

Aukiolo:
Lauantaisin kello 12-14.30

Millaisia kokemuksia sinulla on Kokomon tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

 

 

 

Advertisements

2 Comments

  1. Päivitysilmoitus: Aamiaiset ja brunssit aakkosjärjestyksessä | Brunssikeijo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s