Brunssit, Brunssit Alppiharju, Brunssit Helsinki, Lauantaibrunssi, Sunnuntaibrunssi, Yhteistyö
Comments 3

Kustaa Vaasan viikonloppubrunssi avaa päivän reippaasti!

OPISKELEN TYÖN ohessa ja tämän viikon englannin tenttiä varten tankkasin sanaa prejudice vaikka kuinka monta kertaa koska se ei vaan tunnu sanana siltä kuin se voisi kuvata ennakkokäsitystä tai ennakkoluuloa. Nomutta! Kun sain yhteydenoton Kustaa Vaasasta tulla testaamaan heidän viikonloppubrunssiaan: olin aika prejudicen vallassa. Mieleni ohitti muistot hämyisestä baarista ja ennen kutsun vastaanottoa varmistin että jäykkäkouristusrokote oli vielä voimassa.

Tämä postaus on kirjoitettu yhteistyössä Kustaa Vaasan kanssa.

Kysymykseen siitä miten kissanomistaja pääsee karvanlähdöstä keväisin, on vastaus varmaan se että hanki itsellesi sika. Mitä tulee ravintoloihin ja syntyneen maineen muuttamiseen – siihen ei ole yhtä yksioikoista vastausta. Voidaan todeta, että olin ennakkoluuloinen kutsun saadessani. Kuten mikä tahansa opettavainen satu, luettuasi tämän tekstin loppuun, tulet kuitenkin huomaamaan että olin väärässä. 1 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoYritin etsiä etukäteen tietoa brunssista, mutta sitä oli vaikea löytää. Kotisivulta saatu tieto jätti salaisuuden verhon roikkumaan ylleni. Instagramista sain jotain viitteitä brunssista, mutta blogimaailma vaikeni.

Minulle Kustaa Vaasa on aina ollut pimeä luola, mutta ymmärsin kiusallisen nopeasti mielikuvani johtuneen vierailuajankohdasta. Oli melkoisen liioiteltua pyytää varausvaiheessa valoisaa paikkaa, koska kevätaurinko valaisi lempeästi koko tilan.2 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoBrunssia tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10.30-15. Kustaa Vaasassa on valittavana kylmäbrunssi 15 euron hintaan ja 5 euron lisämaksusta tarjoillaan myös lämmin ruoka. Vierailukertanani tarjolla oli vapun ja äitienpäivän risteymä, joten tarjoilut poikkeavat mahdollisesti hieman perusviikonlopun ruuista. 15 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoNoutopöydässä oli itse valmistettua leipää, vihersalaattia, perunasalaattia, kreikkalaista salaattia, parsa-meloni-höystöä, marinoituja tomaatteja, coleslawia, mummonkurkkuja, munakasta, leikkeleitä, juustoa (itse siivutettua <3), kylmäsavulohta, täytettyjä kananmunapuolikkaita, vihersmoothieta, lihapullia, jogurttia & mysliä + itse keitettyjä hilloja, erilaisia mehuja ja jälkiruokapöytä.

Yllätyin positiivisesti tarjoilujen raikkaudesta ja siitä että ne olivat hyvin tehtyjä. Annosten viimeistelyt koristeluineen olivat jäänet vähän puolitiehen, mutta täytyy sanoa että makua ruuista löytyi – joka on kuitenkin esillelaittoa tärkeämpää. Lisäksi se on asia jonka voi helposti korjata. 4 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi Brunssikeijo 5 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoMinä olin mahdollisesti yllättynein hahmo koko ravintolassa nähdessäni vihersmoothien shottilasissa. Se oli lempeän makuista ja osoitti sen ettei täällä mennä siitä mistä aita on matalin.14 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoMehuosasto on yleensä se kivi johon minä karahdan, mutta kas! Tällaiselle itse keitetyllä sekamehulla varttuneelle oli meloinen juhlapäivä juoda tuota muistaakseni karpalolimonaadin kaltaista juomaa. Oletin, että se oli mehua jota oli sekoitettu soodaan. Tai niin minä ainakin teen kun haluan juhlapäivän – mansikkamehutiivistettä ja kivennäisvettä.

Appelsiinimehua maistettiin yhdessä ystävän kanssa ja todettiin ettei vihata sitä eksklusiivisesti. 6 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoRavintolassa oli ihana kissakorvainen seurue syömässä. Minun oli pakko varmistaa, että onko kyseessä seurue joka vaan tykkää erityisen paljon kissoista, ja he ovat lähteneet lauantaibrunssille. Sain kuulla, että he olivat viettämässä polttareita ja päivän tähtivieraan kissarakkautta osoitettiin juuri kyseisillä korvilla. Senkin i-ha-nat!11 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoKeittiössä tiedetään kyllä miten ruokaa tehdään. Tykkäsin parsasta, kun on vaan niin siistiä kun siitä kuuluu semmoinen naps! kun tuon pään puree poikki. Minun uskontoon kuuluu että parsa purraan poikki eikä sitä leikata veitsellä. 9 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoRuuan suhteen pieni moite tuli lihapullien kuivuudesta. Maussa ei ollut vikaa, mutta tosissaan, naudanlihaiset pullat olivat ehtineet kuivua ennen tarjoilua. 10 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoViihdyimme ystäväni kanssa ravintolassa monta tuntia kilistellen ja ruokaa santsaten. Tila on kiva ja siellä ei tule tunnetta että jatkuvasti törmäisi johonkin. Miten se nyt suomeksi ilmaistaan? Tilava?13 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoMun santsilautaselle kerääntyi coleslaw, kananmunanpuolikas, mummonkurkut, vihersalaatti, parsaa ja melonia sekä marinoidut tomaatit, slurp!8 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi Brunssikeijo7 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoJälkiruokapöytä muistutti sitä, kun oltaisiin tultu jonkun 00-syntyneen rippijuhliin. Valmiiden annospalojen sijaan paikalla oli koko kakku. Juustokakku, kinuskikakku, Rocky road ja suklaakakun lisäksi tarjolla oli hedelmiä.

En ole ihan varma kermavaahdon säilyvyydestä, mutta jos kakku seisoo koko päivän pöydällä, se voi olla iltapäivästä vähän hazardous valinta. Tarjoilut olivat aika tuhteja. Meidän pöydän suosikiksi valikoitui oikeanpuolimmainen vegaaninen suklaakakku.     12 Kustaa Vaasa viikonloppubrunssi BrunssikeijoEli kaikkinensa oikein positiivinen kokemus! Ruuat ovat hyvin valmistettuja ja niille on annettu niiden ansaitsemaa rakkautta. Kuulin lisäksi, että myöhemmin on luvassa pihabrunssi. Sitä odotellessa!

Näin ollen, annan Kustaa Vaasan viikonloppubrunssille kolme ja puoli keijoa viidestä. Olisin voinut antaa nelosenkin, mutta kaipasin pientä viimeistelyä. Pienellä laitolla tästä brunssista saadaan varsin hyvä ja reipas lisä kaupungin muuhun brunssitarjontaan.

– Miinukset:
Esillelaittoon ja asioiden järjestykseen voisi kiinnittää huomiota (salaatinkastike salaatin vieressä jne.)
– Jälkiruokapöytä oli aika tuhti ja kakkupainotteinen

+ Plussat:
Mainiot ruuat – ainesosien omat maut olivat hyvin esillä
Hyvä hinta-laatusuhde
Kiva palvelu

Hinta: 15-20 euroa
Osoite: Vaasankatu 10, 00500 Helsinki
FB: https://www.facebook.com/ravintolakustaavaasa
A
TK: http://www.kustaavaasa.fi

Aukiolo:
Lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10.30-15.00

Millaisia kokemuksia sinulla on Kustaa Vaasan tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Aamiaiset ja brunssit aakkosjärjestyksessä | Brunssikeijo

    • Kiva, kun kommentoit, ja anteeksi että vastaaminen kesti näin pitkään.

      Kas, mä ymmärrän sun fiiliksen. Olen samassa työpaikassa kakkuhirmun kanssa, ja hänelle kakut ovat elämä. Mä tykkään monipuolisemmasta tarjonnasta, koska en ole mikään kakkumaisteri ja siksi laitoin sen miinukseksi. Olisi kivaa, jos olisi tarjolla vähän erilaisia makeita vaihtoehtoja, paitsi marjarahkaa, sitä vihaan ravintoloissa. Kakkuja, piirakoita, hedelmiä, keksejä, marjoja, jotain! <3

      Tykkää

Jätä kommentti