Aamiainen, Aamiainen Helsinki, Aamiainen Kallio, Arkiaamiainen, Lauantaiaamiainen, Sunnuntaiaamiainen
Jätä kommentti

Roots Helsinki tarjoaa vegaanista aamiaista kaikille kivoille!

UUSIEN BRUNSSIEN JA AAMIAISTEN löytäminen perinteisillä hakukeinoilla on yhtä helppoa kuin joutua ohittavan pyöräilijän kuristamaksi Baanalla. Törmäsin vegaanisen Roots Helsinki -kahvilaan Dorit Salutskijn Snapchat-storyssa. Vaasankadulla sijaitseva kahvila oli lauantain retkikohde ystäväni kanssa. Saatat tunnistaa tilan siitä, että siinä oli aiemmin Made in Kallio -kahvila/ työhuone/ design-kauppa.8_Roots_Helsinki_BrunssikeijoAamiaislistalla on tarjolla muutama vaihtoehto:

Itsetehty siemenleipä avokadotahnalla ja kasviksilla 8,5 €
TAI
Puolukka-cashew-tuorepuuro
+ kahvi/tee sekä vihannesmehu

Leipä 5 €

Tuorepuuro 5 €

Matchavohvelit 7 €
– Mangosalsa
– Kookoskermavaahto9_Roots_Helsinki_BrunssikeijoValitsin listalta siemenleivän avokadotahnalla. Juomaksi valitsin appelsiini-porkkana-inkiväärimehun. Otimme vielä puolukka-cashew-tuorepuuron jaettavaksi ystäväni kanssa.6_Roots_Helsinki_Brunssikeijo1_Roots_Helsinki_Brunssikeijo4_Roots_Helsinki_BrunssikeijoYstäväni vietti vohvelipäivää, joten hänen valintansa oli mangotäytteinen vohveli. Siinä oli kunnolla potkua, ei todellakaan mikään maltillinen kesäyön unelma, vaan riehakas seuralainen.11_Roots_Helsinki_Brunssikeijo16_Roots_Helsinki_BrunssikeijoTuotteita säilytetään vitriinissä, mutta ihmeempää ruoka-annoksen nahistumista ei ollut meidän lautasella kuitenkaan havaittavissa. Olimme paikalla ensimmäisten joukossa kahvilan avauduttua. Vitriiniin oli nostettu liian lämpimiä tuotteita, sillä ruutu oli aivan huurussa. Tuotteet tulisi jäähdyttää kunnolla ensin jossain muualla, jotta ne voi laittaa vitriiniin tarjolle.

Tällainen vitriinitarjoilu on tullut muotiin maamme pääkaupungissa. Ainakin Healthinki, Kuuma ja Kahvila Blossom sporttaa osittain tätä.

En tiedä miksi, mutta vitriinistä esille nostettu annos on minulle jotenkin turn off. Erityisesti silloin, jos vitriinissä tuotteen seisottaminen ei ole varsinaisesti lisännyt tuotteen positiivisia ominaisuuksia. Olen kokenut vitriinituotteissa:

  • Tarjolla olevan leivän täytteet ovat imeytyneet leipään ja siksi syön vetistä mössöä
  • Vitriini on asetettu niin kylmälle, ettei tuotteiden makuja erota toisistaan
  • Koristelut ovat mössöytyneet ja menettäneet syyn olla olemassa, esimerkiksi kostea manteli tuorepuuron koristeena ei ole suosikkivalintani
  • Tuorepuuroksi tarkoitettu tuote on jämähtänyt yhdeksi kylmäksi klöntiksi
  • Tuotteen pinta on kuivunut

Eli ei jää ilo päällimmäiseksi tuolloin. Nämä yllä olevat asiat eivät kuitenkaan olleet ongelma Rootsissa. Ymmärrän, että tuotteita täytyy tehdä etukäteen, koska jos taas vastaavasti odottamisessa menisi liian paljon aikaa, valittaisin todennäköisesti siitä. Kokeillaan siis kaikki voittaa -vaihtoehtoa: testaa mitkä tuotteet selviävät vitriinisäilytyksen ja hoida esimerkiksi koristelu kuntoon juuri ennen asiakkaalle viemistä.10_Roots_Helsinki_BrunssikeijoSiemenleipä oli hyvää, vaikkakin vähän turhan tiiviiksi leivottu. Se oli samanaikaisesti tiivis ja mureneva. Söin sitä silti ilolla. Leivän päällä oleva avokadotahna sopi täydellisesti yhteen oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Pikantti yksityiskohta tuon tomaatin kohdalla oli se, etteivät ne olleet niitä hirveitä säilöttyjä ja öljyssä lilluvia yksilöitä vaan toisenlaisia kuivempia versioita. Alkuperä oli tuntematon, kysyin kyllä sen perään. 5_Roots_Helsinki_BrunssikeijoSaimme ikkunapöytäpaikan. Se mikä oli vähän epäsuhta, oli meidän istumakorkeudet. Ellen nostanut katsettani, oli edessäni ystäväni housunsaumojen kohtaamispaikka. Minun tuolini oli vähän matala, kun taas ystäväni penkki oli erityisen korkea. Oli hassua ruokailla siten, että pöytä osui rintoihin. 3_Roots_Helsinki_BrunssikeijoKahvila on sisustettu aivan mielettömän ihanaksi! Talon julkisivurempan aikana ikkunoihin on heitetty kaikenmaailman teurasjätettä ja laastia, mutta se ei silti tuhonnut tunnelmaa. 7_Roots_Helsinki_Brunssikeijo    12_Roots_Helsinki_BrunssikeijoCity.fi suosittelee tämän seinän instagrammaamista. Ja kyllähän jokainen ymmärtää miksi. 13_Roots_Helsinki_BrunssikeijoJa nämä kukat! Olin niin rakkauksissani tässä tilassa! Tilassa on lisäksi erityistä se, että jos joogapöksyjä alkaa kipristelemään, niin täällä pääsee myös joogaamaan. Kuulin myös, että syyskuussa aamiaislistaa muutetaan, ja brunssiakin suunnitellaan ainakin toiselle viikonloppupäivistä.14_Roots_Helsinki_BrunssikeijoKäynnin jälkeen oli erityisterveellinen olo, vaikka olin vaan istunut ja syönyt. Sisin oli täytetty kivalla ruualla ja silmät olivat saaneet rentoutua tilan rauhoittavaa sisustusta silmäillessä. Jos joku yltiöoptimistinen Elixia-hahmo feissaisi mut jossakin kauppakeskuksessa uhkaillen Mizzzä sä käyt jumpalla! niin valehtelisin sille ja sanoisin: Rootsissa! Oikeastihan mä en käy edes gymeillä Pokémonia pelatessa.

Näin ollen, annan Roots Helsingin aamiaiselle neljä keijoa viidestä mahdollisesta!

– Miinukset:
Vitriini oli huurussa, tuotteet olisi hyvä jäähdyttää ennen vitriiniin laittamista
Aamiaisannos oli yksistään aika pieni

+ Plussat:
Mainiot ruuat – ainesosien omat maut olivat hyvin esillä
Kaunis sisustus
Ystävällinen palvelu
Vegaanisuus

Hinta: Aamiaissetti 8,5 €, lisäosat 5-7 €
Osoite: Vaasankatu 14, 00500 Helsinki
FB: https://www.facebook.com/rootshelsinki
A
TK: http://www.rootshelsinki.fi/

Aukiolo:
Arkisin 8-20, viikonloppuisin 10-18

Millaisia kokemuksia sinulla on Roots Helsingin tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s