Aamiainen, Aamiainen Helsinki, Aamiainen Punavuori, Arkiaamiainen
Comments 4

No nyt on KUUMA!

SYKSYN ALKU TARKOITTI sekä Papa-kokeessa käyntiä (muistakaa käydä tarkastuksissa!) että KUUMA-kahvilan avaamista pienen muuttotauon jälkeen. Kahvila yhdisti korttelin asukkaita aiemmin pienessä tilassa Pursarilla Suomi-kahvilan vieressä. Uudessa paikassa Albertinkadun ja Pursimiehenkadun kulmassa on tilaa latoa kaakeleita seinille, tulet sen käydessä huomaamaan. 15_Kuuma_BrunssikeijoKävin paikalla avajaispäivän jälkeisenä päivänä, ja kahvila kuhisi alueen aamiaisihmisistä. Meno oli hyvä, lehtiä luettiin, vakkareiden kahviannokset muistettiin, ja jokainen onnitteli kahvilaa uusista tiloista.vanha_kuuma_brunssikeijoTämä kuva on otettu aiemmasta kahvilasta tänä kesänä. Tuolloin tarjolla oli aamiaiskombo 15 euron hintaan. Se sisälsi vapaavalintaisen kahvin, mehushotin, jogurttia, mehun ja croissantin. 16_Kuuma_Brunssikeijo6_Kuuma_BrunssikeijoNykyään aamiaiskäytännöt ovat muuttuneet. Enää ei ole tarjolla aamiaispakettia kuten aiemmin, vaan vitriinistä voi poimia itselleen mieluisan yhdistelmän. Tarjolla oli mm. croissantteja, jogurttia ja granolaa, chia-puuroa, avokadoleipä, mehuja ja mehushotteja. 7_Kuuma_Brunssikeijo 8_Kuuma_BrunssikeijoJäin vähän arpomaan mitä ottaisin. Tiesin haluavani tuon puuron, mutta minusta tuntui että en saanut sen seuraksi sopivaa tuotetta. En löytänyt hinnan, koostumuksen tai sisällön puolesta sille sopivaa kumppania.

Minulle järkevän hintainen arkiaamiainen maksaa jotain 10-12 euron tietämillä. Koska halusin juoda kahvia, olin jo melkein saavuttanut hintakattoni chia-puuron ja kahvin jälkeen. En halunnut ottaa kylkeen jogurttia, kun se tuntui hyvin samankaltaiselta koostumukseltaan kuin tuo puuro. En halunnut ostaa leipää, koska silloin yhteishinta olisi noussut niin korkeaksi. Halusin syödä jotakin suolaista, ja tällä erää se oli croissant. Rakastan Patisserie Petitpasin croissanteja joita KUUMAssa myydään, mutta vaikka noin yleisesti vastustan kaloreiden kyttäämistä, niin aamiainen croissantin kanssa on helposti melkoinen energiapläjäys. Tämän aamiaisen hinta oli yhteensä noin 15 euroa.

Koin samankaltaista paketointiongelmaa Healthinkissä. Kaikki tulevat paikalle úpealta näyttävän smoothiebowlin takia, mutta se ei kuulu mihinkään aamiaispakettiin ja on sen verran kallis (10€), että sen kanssa ei juuri kahvia kummempaa viitsi ottaa. Mielestäni 18 euroa smoothiebowlista, leivästä ja kahvista on liian paljon arkiaamiaisesta. Postaan tästä kuitenkin oman jutun myöhemmin.5_Kuuma_BrunssikeijoChia-puuro houkutteli koristeluidensa takia. Koristeraitoina kulki maapähkinävoi (kai se nyt on sitä, en koskaan syö maapähkinävoita, joten tietämykseni on hataraa?), kookos, mantelilastut ja mustikkamössö. Puuro oli hyvää, vaikka sen täytteet tekivät annoksesta vähän levottoman. Jäin miettimään miten annos olisi toiminut, jos mustikkaosion olisi sekoittanut chian kanssa yhteen. Toisaalta, tällaisenään annos tuntui riisifrutti-pikarilta, jossa on ihan hervottoman kokoinen hillo-osio. Ja sitähän me ei vastusteta!9_Kuuma_Brunssikeijo 10_Kuuma_Brunssikeijo13_Kuuma_BrunssikeijoSamassa tilassa oli myös myytävänä erilaisia sisustustuotteita. Ja katsokaa nyt millainen kyläyhteisö täällä on koolla! Job well done, KUUMA!
11_Kuuma_BrunssikeijoMun toive olisi, että kahvilassa mietittäisiin hinnoittelua ja paketointia osittain uudella tavalla. Mitä tiedottamisen vähyyteen tulee, oletan sen johtuvan siitä, että kahvila on vasta avattu. Kannustan silti satsaamaan esim. Facebookin Tiedot-osion päivittämiseen, jotta aamiaistarjoilut eivät meni ohi suun siksi, että oletetaan: pitääs tiätää. Jos sinulla on salainen yhteys kahvilaan, voit jättää vinkkisi tarjoiluajoista ja hinnoista kommenttiosioon, siellä on tilaa. (Edit: tarjoiluajat löytyvät)14_Kuuma_BrunssikeijoJään seuraamaan mitä kaikkea kahvilassa vielä keksitään. Jos unohtaa kehityskohteet, niin kokemus oli kuitenkin kiva. KUUMA on selkeästi alueen ihmiset yhdistävä kahvila, ja siitä ei voi kuin antaa plussaa.

Näin ollen, annan KUUMAN aamiaiselle neljä keijoa viidestä mahdollisesta!

– Miinukset:
Aamiaisesta tulee helposti kallis, jos haluaa maistaa useampaa kuin yhtä aamiaisruokaa
Huonosti tietoa saatavilla aamiaisen hinnoista sekä aamiaisen sisällöstä

+ Plussat:
Ruoka hyvää
Upea tila
Yhteisöllinen fiilis
Tilassa on työskentelyyn tarkoitettu tila
Vegaaniystävällinen
Ystävällinen palvelu

Hinta: Aamiaistarjoilut maksavat noin 4-8 € kappale
Osoite: Albertinkatu 6, 00120 Helsinki
FB: https://www.facebook.com/KUUMA

Aukiolo:
All day breakfast. Avoinna arkisin 8-18 ja viikonloppuisin 10-16

Millaisia kokemuksia sinulla on KUUMAn tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

 

4 Comments

    • Hinta on välillä ratkaiseva elementti aamiaispäätöksissä. Välillä tuntuu ihanan turhamaiselta, ja silloin voi vaan mennä ja maksaa koko hinta ja olla tyytyväinen :)

      Tykkää

  1. Ali Timonen says

    Naapurin Röban kundi kiertää mestan kaukaa. Noihin hintoihin saa kunnon safkasta mahansa täyteen dallaamalla Albertinkatua Kampin suuntaan ja pysähtymällä monin verroin Kuumaa momipuolisemmalle ja ravitsevammalle hotelliaamiaiselle.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s