Brunssit, Brunssit Punavuori, Pop up, Sunnuntaibrunssi
Jätä kommentti

Ärtyvät ämmät & A Brit in Helsinki sydän FODMAP

KUN KUULIN ENSIMMÄISTÄ kertaa sanan FODMAP, ajattelin sen olevan joku alistajalahkoon kuuluvien GPS-järjestelmä. Olin väärässä. Vastaavasti taas, kun kuulin blogin nimen Ärtyvät ämmät, harmitti, etten ollut keksinyt nimeä itse – niin nerokas se on. Nimi on siis enne, Ärtyvät ämmät bloggaavat FODMAP-hengessä ruuista, jotka eivät ärsytä suolta. Viivi kirjoitti paljon järkevämmin tästä teemasta, joten käy lukemassa hänen postauksensa brunssista ja FODMAPista.

Tammikuun lopussa Ärtyvät ämmät yhdistivät voimansa A Brit in Helsinki -tyypin kanssa, ja he tarjoilivat kolmessa kattauksessa brunssia Deli Café Mayassa.20_artyvat_ammat_brunssikeijoBrunssi maksoi 24 euroa, ja se oli yhdistelmä pöydästä noudettua sekä sinne toimitettua ruokaa. Sait valita kaksi ruoka-annosta listalta:

– Espanjalainen omeletti perunalla, pinaatilla ja fetalla (kasvis)
– Saksanpähkinä”liha”-taco tuoreella ananas-salsalla (vegaaninen)
– Suklainen kookos-banaani smoothiekulho (vegaaninen)
– Kookos-sitruuna-inkivääri New York cheesecake (vegaaninen)

Noutopöytä sisälsi muun muassa erilaisia salaatteja, kauraleipää, dippejä, paahdettuja vihanneksia ja hedelmiä. Brunssiin kuului myös kahvi tai tee – ihan niin kuin hommaan kuuluu.

Olenhan muistanut kertoa mitä mieltä olen brunsseista, jotka laskuttavat erikseen suodatinkahvista? Esimerkiksi 4,5 euroa? Kahteen otteeseen, kun vaihtoivat välillä kupin puhtaaseen? I am watching you, Ravintola Töölönranta.2_artyvat_ammat_brunssikeijo16_artyvat_ammat_brunssikeijoKoska olin kiinnostunut kaikesta tarjolla olevasta, valitsin listalta kaiken sen, mitä ystäväni ei tilannut. Se oli hyvä diili myös siksi, että sain neuvoteltua maisteluhaarukallisen ystäväni annoksiin.

Ystäväni söi omeletin ja minä vegaanisen taco-annoksen. Kummatkin annokset olivat tosi hyviä. Mä rakastuin noihin tacoihin, ja mua kiinnostaisikin tietää miten toi saksanpähkinätäyte on tehty. Tosi onnistunut annos, enkä ole aiemmin törmännyt tällaisiin esimerkiksi brunsseilla. Lisää näitä!9_artyvat_ammat_brunssikeijoOlen käynyt aiemminkin Deli Café Mayan brunsseilla ja aamiaisilla, ja se mikä siellä vaivaa on tarjoilunurkkaus ja sen tukkoisuus. L-kirjaimen muotoinen nurkkaus mahdollistaa ruuan noutamisen noin 1-2 henkilölle kerralla. Tämä taas aiheuttaa jonoa, varsinkin kun brunsseilla on kattausajat, ja paikalle saapuu samaan aikaan paljon ihmisiä. Ei sillä, kyllähän ihminen ruokansa saa, mutta olen malttamaton.8_artyvat_ammat_brunssikeijo6_artyvat_ammat_brunssikeijo18_artyvat_ammat_brunssikeijo15_artyvat_ammat_brunssikeijoOnneksi epäkäytännöllinen tarjoiluasema ei kuitenkaan vaikuta ruuan makuun. FODMAP-brunssin nimi ohjasi ajatuksia siihen suuntaan, että tarjolla olisi jotain avaruusajan ruokaa, mutta se tarkoittaa vaan vastaiskua tietynlaisille hiilihydraateille, jotka aiheuttavat kaikenlaista vaivaa ihmiselle.

Täytyy siis antaa keittiöporukalle pisteet siitä, että ovat viihtyneet siellä aiemminkin!3_artyvat_ammat_brunssikeijo12_artyvat_ammat_brunssikeijoTällaiset pop up -henkiset brunssit ja aamiaiset ovat mielestäni kiva tapa testailla omaa juttuaan. Ongelmaksi muodostuu yleisön kerääminen tiettyyn paikkaan, joten hyvät verkostot ovat kultaa. Pyrin nostamaan kiinnostavia brunsseja Keijon Facebook-sivulle aina silloin kun semmoisia huomaan. Seuraa sivua.  19_artyvat_ammat_brunssikeijoMun santsilautaselle nousivat nämä ruuat. Miten erilaiset kurkkupohjaiset salaatit ovatkaan hyviä? Yritin tehdä kotona minttu-kurkku-salaattia. Lopulta heitin kaiken roskiin. Vaikea ymmärtää miten mistään tuli niin pahaa käsissäni. Voit jättää parhaat vinkkisi raikkaaseen kurkkupohjaiseen salaattiin kommenttiosioon.

Keittiöhenkilökunta tiesi mitä teki. Suurin osa ruuista oli valmistettu edellisenä päivänä, joten mössöytymisvaara oli ilmeinen. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan suutuntuma pysyi sopivana. Pidin siitä, että lautasilmestys oli värikäs, eikä semmoinen perinteinen nuudelinsävyinen kokonaisuus.1_artyvat_ammat_brunssikeijo7_artyvat_ammat_brunssikeijoJälkiruokaosastoa edusti juustokakku ja suklainen smoothiekulho. Kummatkin veivät kielen mennessään. Smoothiekulho oli kooltaan sen verran iso, että se olisi istunut paremmin pienemmässä muodossa, tai mahdollisesti brunssin alkumetreillä, koska nyt sen syöminen aiheutti ”You are my Everest” -tyyppistä hönkäilyä. 5_artyvat_ammat_brunssikeijo
Oikein hyvä aloitus, Ärtyvät ämmät ja A Brit in Helsinki! Jos paikka olisi oma, niin yksityiskohtiin ynnä muihin ehtisi satsata enemmän. Eli job well done! Jäämme siis odottamaan tulevia brunsseja, toivottavasti niitä tulee vielä.

Näin ollen, annan brunssista neljä keijoa viidestä mahdollisesta!

– Miinukset:
Viimeistely

+ Plussat:
FODMAPin edistäminen
Hyvä, kasvispainotteinen ruoka
Ystävällinen palvelu

Hinta: 24 €
Osoite: ?
ATK: https://artyvatammat.com/ ja https://abritinhelsinki.com/

FB: https://www.facebook.com/artyvatammat/ ja https://www.facebook.com/abritinhelsinki

Aukiolo:
Pop up -henkisesti, seuraa ilmoittelua heidän FB-sivullaan.

Olitko brunssilla? Millainen kokemus sinulle jäi Ärtyvien ämmien ja A Brit in Helsinki -tyypin tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s