Brunssit, Brunssit Helsinki, Brunssit Töölö, Lauantaibrunssi, Sunnuntaibrunssi
Comments 2

Reloven viikonloppubrunssi on mun paras ystävä, et sinä <3

AIJAIJAIJAIJAIJETTÄ, MITEN voikaan ihminen ilahtua kun löytää jotain superia. Puhun nyt kryptisellä tavalla itsestäni kolmannessa persoonassa. Olin brunssipaikkaa vailla viime sunnuntaina, ja mietin kuumeisesti minne mennä. Mo Café ei vastannut pöytätiedusteluihin, joten se sai jäädä.

Onneksi maailman ihanin Helsinki Restaurants oli postannut lauantaina Instaan videon Reloven viikonloppubrunssista, joten oli selkeää minkä oven takana olen raapimassa, kun ensimmäinen kattaus sunnuntaina oli ajankohtainen.Relove sijaitsee Töölössä, Töölöntorin kulmassa. Paikka ei ole pelkästään kahvila, vaan lisäksi suosittu kierrätysaarreaitta. Jotenkin nämä kaksi toimintoa sopivat hyvin yhteen.

Mun silmät levisivät nähdessäni tarjoilun määrän ja laadun, ja tuuletin villisti, kun selvisi että minulle ja ystävälleni oli paikka maailmassa. Lauantaisin ja sunnuntaisin on tarjolla täysin gluteeniton noutopöytäbrunssi hintaan 25 euroa.Brunssin sisältö vaihtelee kauden mukaan, mutta jotain tämänsuuntaista siellä on luvassa:

  • Ruokaisia salaatteja
  • Suolaisia piirakoita
  • Marinoituja kasviksia ja juureksia
  • Tahnoja
  • Mantelileipää ja focacciaa
  • Puuroa
  • Banaanilettuja
  • Jugua ja granolaa
  • Hedelmiä ja marjoja
  • Luomukahvia ja luomuteetä
  • Maaginen jälkkäripöytä

Noutopöydässä ei juuri ohitella,  koska tila on sen verran pieni. Roti säilyy, ja siinä pääsee palauttamaan mieleen peruskoulun tärkeimpiä asioita, eli oman vuoron odottamista. Lupaan, että kyllä se vuoro sieltä tulee, mutta vähän vaikealta se odottaminen tuntuu kun näkee mitä on luvassa.Tarjoilupöytä oli niin kaunis, olisin halunnut jäädä syömään noutopöydän ääreen. Se mitä olisin toivonut, oli tarkempia merkintöjä siitä mitä tuotteet sisälsivät. Treffikumppanini arkaili tiettyjen annosten kohdalla, kun ei ollut selkeää mikäli tuote sisälsi lihaa vai ei. Olisitko arvannut, että tuo parsakaali ja porkkana olisivat ansa? En minäkään. Ne näyttivät vähän siltä kuin ne olisi halunnut jättää pöytään, koska oli niin paljon muuta tarjolla. Onneksi maistoin! Nuo on marinoitu ihanuudella, joten nappaa niitä lautasellesi, vaikka niillä on vähän tylsämielinen maine. Tila on tosi viihtyisä, ja tuo seinän kokoinen kasvi on aivan u-pe-a. Vitriinissä alaosassa oli esillä brunssin ainesosia, ne olisi voinut ehkä kerätä jotenkin kasaan, nyt näkymä oli vähän epäsiisti. Kuka ei tule iloiseksi tällaisesta väri-ilottelusta!Herkkua on siinä monenlaista. Naaam. Oli ihanaa, kun oli erilaisia koostumuksia lautasella, ettei meno yltynyt mömmöisäksi. Foccaccia-leipä oli sen verran ohut, että se oli vähän kuivaa syötävää. Tuorepuuro näytti omalla lautasella just siltä, ettei sitä pidä valokuvata, mutta tarjoilukulhossa kaikki näytti hyvältä. En muista koska oon syönyt näin samettisen pehmeää tuorepuuroa, jossa on hyvä maku. Aijaij, oon takaisin brunssilla nopeammin kuin arvaatkaan!Me saatiin niin hyvää palvelua Relovessa. Kun kysyin, että onkohan mahdollista saada ihana neilikka meidän pöytää kaunistamaan, niin se oli vipsvaps, kun homma oli hoidossa. Mysli oli niin hyvin tehtyä. Vaikka oon mielestäni melkoinen myslimaisteri, niin tähän en jostain syystä yllä. Myslin kaverina on omenasosetta, jota sai halutessaan tuupata myös banaanilettujen kylkeen.Tätä mä tarkoitan Jos aiot tarjota mehua, tarjoa jotain juotavaksi kelpaavaa, eikä niitä halpoja litkuja, jotka maistuvat avaruusajan jätteelle. Mä silitin tätä raparperimehuastiaa, koska se juoma oli niin hyvää.

Eikä siinä vielä kaikki, Relove ymmärtää hyvän päälle, ja raparperimehua saikin juoda kauniista laseista. Katso kuva alla. Ellei tämä kohota tunnelmaa niin mikä?     Miten nerokasta! Sen sijaan, että hajoilisit keittiössä banaanilättyjä paistaessa, ole yhtä nerokas kuin Reloven porukka: tuuppaa massa silikonivuuassa uuniin. Ellei tämä oo paras lifehack kaikista, niin ei mikään!

Kaikki tietävät vähän nihkeän suhtautumiseni makeisiin tuotteisiin, mutta keijopäissäni maistelen tarjontaa. Kaikki jälkiruoka oli hyvin valmistettua, olisi ehkä hyvä olla jokin vähän kevyempi vaihtoehto koska suklaa on aika raskasta syötävää. No, ei sillä niin väliä, mutta aseta silmäsi taatelipiirakan kohdalle. Se oli niin hyvää! Tuhtia, makeaa, mutta ai hyvä jestas. Niin hyvää. Se ei ollut pelkästään oma mielipiteeni, vaan näin huokailtiin myös muissa pöydissä. Ääää, haluan tuonne takaisin joka päivä. Arkisin onkin tarjolla aamusta iltaan aamiaistarpeita. On mantelileipää, jugua ja granolaa, smoothieita mehua ja kaikenlaista. Mene sinne, mutta jätä mulle paikka kun tuun.

Ihan pa-ras-ta! Haluaisin antaa tästä kuusi keijoa viidestä mahdollisesta! <3

– Miinukset:
Okei, nyt etsittiin: vähän kuiva foccaccia, ja vähän epäsiisti vitriini.

+ Plussat:
I-ha-na ruoka
Paikalla on ihan oma juttunsa
Kaunis esillelaitto
Hyvin ja inspiroivasti valmistettua kasvisruokaa
Kiva ja valoisa tila
Ihanan ystävällistä palvelua

Hinta: 25 € aikuiselta, lapsille brunssin hinta ikävuoden mukaan.
Osoite: Sandelsinkatu 6, 00260 Helsinki

FB: https://www.facebook.com/relove
ATK: www.relove.fi

Aukiolo: Lauantaisin 10-17 ja sunnuntaisin 12-17. Muista pöytävaraus.

Oletko käynyt brunssilla? Millainen kokemus sinulle jäi Reloven tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

1 kommentti

Jätä kommentti