Brunssit, Brunssit Pasila, Pop up, Sunnuntaibrunssi
Jätä kommentti

Kääntöpöydän sunnuntaibrunssi sulattaa koviksenkin sydämen

AIJAIJ, ON PARASTA, kun huomaa olevansa vähän simppeli. Kun bongasin Kääntöpöytä-nimisen brunssin Facebook-syötteestäni, ajattelin nimen liittyvän jotenkin niihin joskus muodikkaisiin olleisiin ruokapöytiin, jotka vaihtavat väriä käännettäessä. Nimi ei varsinaisesti tullut siitä muotipöydästä, vaan siitä, että brunssi järjestetään Pasilan vanhoilla veturitalleilla kiskojen äärellä. Pihalla olevalla kääntöpöydällä on käännelty vetureja, eikä tehty hipsterin silmää miellyttäviä muutoksia keittiön sisustuksessa.

No mutta, asiaan! Kiinnostuin brunssista siksi, että se tuntui jotenkin ihanan hipiltä. Kasvispainotteista ruokaa kääntöpöydällä kuulosti just siltä, että täytyy miettiä missä syödä brunssin jälkeen. Miten väärässä olinkaan!Kun pääsin paikalle ja näin katetun pöydän, olin ihan innoissani. Pitkä pöytä odotti ruokailijoita, enkä meinannut innostukseltani malttaa ollaa millään tasolla järkevä. Kun paikat oli valittu, alkoi ruokaa ilmestyä nenän alle. Ruokalista ei ole ennustettavissa, koska valmistuksessa hyödynnetään hävikkiruokaa. Lue lisää vaikka Piapas-blogista, koska hän kirjoitti niin hyvin brunssin taustoista.

Brunssin hinta on 20 euroa, joka maksetaan paikan päällä käteisellä. Brunssi katetaan sunnuntaisin kello 12 ja 14. Varaa paikkasi heidän kotisivun kautta. Kesällä on vielä kaksi brunssia tarjolla.

Tällä kertaa tarjolla oli leipää, erilaisia tahnoja, salaatteja, kasvistikkuja, spelttinäkkäriä, sienikeittoa, paahdettuja kasviksia, juustokuorrutettua parsa- ja kukkakaalta, risottoa, omelettia ja jälkkäriksi raparperipiirakkaa.Salaatit olivat raikkaita ja ihanan näköisiä. Ei voi kuin todeta, että jos tämä on hävikkiruokaa, niin shame on us. Minä niin tykkään yksityiskohdista! Lajitunnistuksesta en niinkään, mutta veikkaan sieniliemen pohjalta löytyneen jotakin lajia katajaa eli vanamoa tai kanervaa. Keijo approves!What’s not to like? Kasvikset ovat kyllä yksiä mun parhaista ystävistä!Risottoa en olisi kutsunut risotoksi, koska se oli aika kulmikas esitys. Riisihöystöksi ennemmin.    Perunat ja omeletti olivat tosi maukkaita. Niiden kanssa oli tarjolla ihanan tiukkis dippikastike. Keittiössä tiedetään mitä siellä tehdään.Ruokakulhot ovat neljällä jaollisia. Se ei tarkoita sitä, että sun pitäisi kerätä neljän hengen seurue kasaan, vaan sitä että jaat ruuat lähelläsi istuvien tyyppien kanssa. En siis suosittele paikkaa ihmisvihaajalle.Jälkiruuaksi tarjoiltiin raparperipiirakkaa. Se oli just sopiva päätös tälle retkelle, jonka jälkeen ei todellakaan jäänyt nälkä. Kahvi oli tosi hyvää, ja sitä sai noutaa just niin paljon kuin itse halusi. Tarjolla oli erilaisia maitovaihtoehtoja, kiitos siitä.   Jokainen kaupunkininja löytää kyllä tiensä perille, mutta jos et lukeudu heihin, voi olla aiheellista tutustua karttaan. Siinä vaiheessa, kun oot näin että eissss… minne mä oon… niin vielä 50 metriä eteenpäin siitä ja oot perillä. Jos tiedät missä on Pasilan galleria, niin oot aika lähellä.Brunssin loppuvaiheessa paikalle saapui kokki kertomaan päivän brunssista. Olisi ollut kiinnostavaa kuulla tämä ennen brunssin alkua, vaikka ei se nytkään pahaa tehnyt.

Kaikkinensa: hyvää työtä! Olipa ihan mieletön kesänaloitusbrunssi, suosittelen kaikille. Kesän 2017 brunssit järjestetään vielä 6.8. ja 20.8. Käyhän varaamassa paikka itsellesi!

Keijo antaa tästä brunssista neljä ja puoli keijoa viidestä mahdollisesta!

– Miinukset:
Risotto oli vähän alamittainen
Ei kunnollista avausta, ruokaa alkoi tulla pöytään, olisi ollut kiva saada vähän infoa aluksi

+ Plussat:

I-ha-na paikka
I-ha-na konsepti
Paikalla on ihan oma juttunsa
Kaunis esillelaitto
Hyvin ja inspiroivasti valmistettua kasvisruokaa
Kiva ja valoisa tila

Hinta: 20 €, maksetaan käteisellä
Osoite: Veturitallinkuja, 00520 Helsinki (Pasilan vanhat veturitallit)

FB: https://www.facebook.com/kaantopoyta/
ATK: http://kaantopoyta.fi/kahvila/

Aukiolo: Sunnuntaikattaukset kello 12 ja 14. Muista pöytävaraus.

Oletko käynyt brunssilla? Millainen kokemus sinulle jäi Kääntöpöydän tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s