Aamiainen Helsinki, Aamiainen keskusta, Arkiaamiainen, Brunssit, Brunssit keskusta, Lauantaiaamiainen, Lauantaibrunssi
Comments 6

Kauppahallin Story saalistaa brunssifaneja katiskoilla

OLEN MELKOINEN Benedictin munien ystävä. Koska tiesin, että niitä tarjoiltiin ainakin aiemmin Kauppahallin Storyssa, suuntasin askeleeni reilu kuukausi sitten Etelärantaan. Ravintola sijaitsee keskellä vanhaa kauppahallia. Jonottaessa voi kuunnella Olympiaterminaalista juuri vyöryneiden laivamatkustajien ihmettelyjä ja opastaa heitä kaupungin saloihin jonotuksen lomassa.5_Story-Kauppahalli-brunssiAamiaista/brunssia tarjoillaan maanantaista perjantaihin kello 8-10.30 ja lauantaisin kello 8-11.45. Tarjolla on muun muassa erilaisia lautasmalleja:

MARKET HALL 10.00
Jogurtti & granola / puolukalla ja rosmariinilla maustettu tattaripuuro, täytetty sämpylä, mehu, kahvi/tee

STORY BREAKFAST 14.50
Omeletti tai Eggs Benedict, täytetty sämpylä, mehu, kahvi/tee

BREAKFAST PLATTER 14.50
Leipä, juusto, charcuterie, pekoni, hedelmä, jogurtti & granola, mehu, kahvi/tee

OMELETTE 8.30
– Serrano, rucola & kirsikkatomaatti
– Kylmäsavulohi munakokkeli, tilli, ricotta & kaviart
– Portobello, rucola & tryffeliöljy

EGGS BENEDICT 8.30
-Classic (pekoni)
-Kylmäsavulohi
-Portobello

PANCAKES 11.50
Marja/hedelmä, mascarponevaahto ja vaahterasiirappi

PUOLUKALLA & ROSMARIINILLA MAUSTETTU TATTARIPUURO (G) 4.20 (saatavana myös maidottomana)

YOGHURT & GRANOLA 4.20

BLT & SALAD 12.80

7_Story-Kauppahalli-brunssiStory-Kauppahalli-brunssiValitsin itse tuon Story Breakfastin, jonka lisäksi otin jogurttiannoksen. Syön mitä ilmeisimmin kuin terveellisyyshenkisistä ajatuksista vapautettu käärme. Brunssivatsalla pärjää helposti melkein koko päivän. Ihan niin kuin kaikissa oppaissa suositellaan.

Kuvassa oleva leipä, myöhemmässä vaiheessa vatsalaukussani oleva leipä, oli oikein makoisa elämys. Hyvin leivottu leipä ilahduttaa aina. Onnistuin itsekin leipomaan menneellä viikolla tuollaisen kaunokaisen. Tjeu!4_Story-Kauppahalli-brunssiSyypää paikalle saapumiseen oli pääosin Benedictin muna, joka kelluikin tuossa leivän päällä. Odotin innoissani ensipuraisua! Se olikin vähän pettymys kun suuni kohtasi kylmän jogurttikastikkeen (tai vastaava maitotuote).  Se oli pieni turn off. Itse maussa ei ollut vikaa, mutta kontrasti haalean kananmunan ja kylmän jogurttikastikkeen välillä muodostui minun makuuni vähän liian suureksi, varsinkin kun tuotta kastiketta oli leivällä noin paljon. Olisin mieluummin nauttinut annoksen ilman jogurttikastiketta ja sen sijaan lisännyt lämmitettyä pinaattia kalan alle.

EDIT: Juuri saamani tiedon mukaan alla oleva arvio on vanhentunut. Ravintola kertoi näin Instagramissa:

restaurantstory.fi Meillä on kuukausi sitten tehty tuotekehittelyä ja jogurttikastike on jätetty pois lohibenedictistä, tervetuloa maistelemaan sitä ja meidän killeri pannaria!”

2_Story-Kauppahalli-brunssiLautasannoksiin kuuluu kahvi tai tee sekä mehu. Olin iloinen siitä, että mehun laatuun oli panostettu, ja että paikalla ei ollut sitä kiljun alkulähdettä: Vip-mehua. Mehun nimi on sellaisella tasolla harhaanjohtava, että paketin brändääjän soisi toimivan jossain vieraassa valtiossa vakoojana. Tämä inho koskee kaikkia niitä mehuja, joiden kyljissä on joko appelsiini tai omena, joiden säilyvyys huoneenlämmössä kattaa vuosikausia, ja joiden omenaversio näyttää enemmän virtsanäytteeltä kuin mehulta. Tunnistanette konseptin.

Yllättävän moni ravintolaksi itseään kutsuva taho pitää tuotetta täysin tarjoilukelpoisena tuotteena. Mun vinkki on siinä vaiheessa jos et halua panostaa tuoremehuihin: Osta mieluummin tiivistesekamehua tai mitä lie karpalo-, puolukka-, punaherukka-raparperijuomaa sekoitussuhteella 4:1. Mutta jätä vipmehujohdannaiset kauppaan. 6_Story-Kauppahalli-brunssi  Mmm, kananmuna. Take me to bed or loose me forever!9_Story-Kauppahalli-brunssiHaluaisin moittia ja samalla kehua Storya. Mouruan taas samasta asiasta: tiedottaminen ja asiakaspalvelu. Halusin varmistaa etukäteen aukioloajat sekä tarjolla olevan menun. Olin yhteydessä ravintolaan Facebook-viestin välityksellä kahteen otteeseen ilman että sain heiltä vastausta. Kävin lisäksi kahdesti paikan päällä totemassa, että vähän ennen olisi pitänyt olla paikalla.

Helmikuussa tärppäsi, kun joku oli selkeästi saanut vastuun varmistaa että tieto kulkee. Facebook-sivu heräsi eloon ja kotisivullekin päivitettiin tiedot aamiaisesta ja brunssista. Just näin, ei se ole tämän vaikeampaa! Kuten Nurmijärven lahja maailmalle totesi rap-lyriikoissaan: ”Virheist oppii ja kokemus karttuu.”10_Story-Kauppahalli-brunssiHahaa, tälle minä naureskelin jonossa! <311_Story-Kauppahalli-brunssiRavintolassa pääsee testaamaan miltä tuntuu ruokailla tuntemattoman hahmon vieressä. Vaihtoehtoisesti voit tulla paikalle isomman porukan kanssa. 12_Story-Kauppahalli-brunssiTila on aivan upea ja isot valoa antavat ikkunat tekevät visiitistä ihanan esteettisen kokemuksen. Juuri mikään ei vaivaa, kun ruokailee täällä.14_Story-Kauppahalli-brunssi DSC_6029Koska tila on rajallinen on Tetriksen peluusta ollut hyötyä sisustusratkaisuja suunnitellessa. Onkin järkevän ihmisen valinta suunnitella käytännöllistä ja kaunista samaan tilaan.

Okei, eli Brunssikeijo antaa tälle kokemukselle neljä keijoa viidestä mahdollisesta vaikka vähän marisin kylmästä jugurttikastikkeesta. Perusasiat on kunnossa ja nyt on selkeästi kehittymisen merkkejä ilmassa.

– Miinukset:
Alunperin vaikea löytää ja saada tietoa brunssista etukäteen
Ei itselle mieluisin uppomuna-annos

+ Plussat:
Ihanan tunnelmallinen tila
Hyvä ruoka
Sometoiminta hioutunut muottiinsa helmikuun jälkeen, hyvä!
Kiva palvelu

Hinta: Lautasannokset 10-14,50 € per annos
Osoite: Vanha Kauppahalli, Eteläranta, 00130 Helsinki
FB: https://www.facebook.com/storyhelsinki/
ATK: http://www.restaurantstory.fi/

Aukiolo:
Aamiaista/brunssia tarjoillaan maanantaista perjantaihin kello 8-10.30 ja lauantaisin kello 8-11.45.

Millaisia kokemuksia sinulla on Storyn tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Aamiaiset ja brunssit aakkosjärjestyksessä | Brunssikeijo

  2. Käytiin tänään Storyssa aamupalalla tämän kirjoituksen innoittamina. Omelette oli tosi hyvä, sämpylä sujahti laukkuun myöhemmäksi mutta se tattaripuuro! Minä en tykkää tattarista, enkä puolukoista, mutta tämä jälkeen kävelin suoraan kauppaan ostamaan tattarisuurimoita. Rosmariinilla maustettu puuro, taivaallista! Tuotekehittely kotona alkaa heti :)

    Liked by 1 henkilö

    • No nyt! Tykkään puolukoista, mutta tattari kuulostaa tattarilta, joten lähtökohtaisesti jäisi hyllyyn :D Mutta ei vitsi, nyt minä inspiroidun sun rohkeudesta! Lupaan käydä testaamassa tuon puuron. Kerro sitten millaiseen makuelämykseen päädyit kotona! Mua kiinnostaisi inkivääri puurossa, olisikohan se liikaa tattarin kanssa?

      Tykkää

      • Tein vähän taustatutkimusta (googlasin) ja ilmeisesti suurimoista tehty tattaripuuro on ihan eri kategoriassa kun mikään tattarihiutaleista tai -jauhoista tehty. Keittelin tänä aamuna suurimoita rosmariininoksan kanssa ja tuloksena oli maultaan pehmein ikinä tekemäni puuro! Ensi kerralla taidan kokeilla mantelimaitoon keitettynä, nyt käytin ihan pelkkää vettä. Valmiin puuron päälle heitetyt mustaherukat peitti vähän liikaa rosmariinin makua, mustikat toimis varmaan paremmin mutta pakastin oli melko tyhjä. Inkivääriä pitää kokeilla, minä en päässyt vielä yrttejä pidemmälle, timjami voisi myös toimia.

        Tykkää

      • Eikä, siis vau! Mä ihailen sua ja rohkeuttasi! Mä en lähtisi ensimmäisenä kokeilemaan rosmariinia tattaripuuron kyljessä. Tulinpa hyvälle vapputuulelle tästä sun testistä! Kivaa vappua!

        Tykkää

  3. Päivitysilmoitus: Testissä Storyn pannukakut | Brunssikeijo

Jätä kommentti