Yllätyskategoria
Comments 2

Etikkaista, mutta syömäkelvotonta

Jos on ottanut asiakseen arvostella muiden ruokia, voi välillä myös arvostella omaa ruuanlaittoaan. Viime viikonloppuna ajattelin uppomunista innostuneena valmistaa ja kuvata tuommoisen _kasuaalin_ lauantaiaamiaisen. Voin sanoa, että kaikki mikä ei ollut pilkottavissa tai tullut suoraan purkista oli aivan hirveän makuista. Lue: kananmunat. Uppomunat maistuivat lähinnä etikalle ja niiden reunat muistuttivat minua siitä kuinka saatana on välillä kotikeittiössä läsnä. Vihjeet siitä miten uppomunissa onnistutetaan otetaan kiitollisuudella vastaan (kuin varpunen jouluaamuna siemenen). Hirmu nätiltähän tuo näyttää, ja kaiken söin. Brunssikeijo antaa itselleen kaksi keijoa viidestä mahdollisesta. Bryääh!

1 kommentti

  1. kmmakinen says

    Oi ei! Suhtauduin vuosia uppomuniin liian haastavina (kuten myös itsetehtyyn majoneesiin, mikä sekin oli typerää) enkä uskaltautunut tekemään, kunnes uppomunilla kasvanut aussiystäväni opasti kädestä pitäen ja kirosin tajutessani kuinka monta uppomunaa olen menettänyt. Etikkaa suhteessa litra vettä + pieni loraus etikkaa (jos vaivautuisin mittaamaan niin ehkä 1 rkl) suolahyppysellisen kera kiehuvaan veteen. Etikkaongelma ratkennee tuolla. Reunaongelma on haastavampi, kun menee niin kattilan halkaisijan, veden syvyyden, kahvikupin halkaisijan ja upotussyvyyden kuin veden pyörimisnopeudenkin optimoimiseksi mikä on tälle hifistelijälle liikaa. Olen todennut parhaaksi harjoitella säännöllisesti ja ottaa reunojen muodon suhteen rennommin :) Lycka till! Ja kiitos kun kirjoitat, uudet näkökulmat on tervetulleita tähänkin aiheeseen.

    Liked by 1 henkilö

    • Oijoij! Ihanan kannustava kommentti! (pahoittelut, että vastaan näin myöhään) Ja siis arvaa! Mä luin reseptin, jossa Henri Alen sanoo: ”Onnistuneen uppomunan kolmas kaveri on etikka. Se pitää uppomunan kasassa. Litraan keitinvettä kannattaa lisätä noin 0,7 desilitraa väkiviinaetikkaa, Alén neuvoo.”

      http://www.soppa365.fi/henrialen/2014/07/11/onnistunut-uppomuna-tarvitsee-kolme-kaveria/

      Melkein desi! Ei ihme, että etikka maistuu! Bryyäääh! Aion jatkaa sun neuvoilla! Onko sulla hyviä sunny side up -muniin kohdistuvia neuvoja? Oon alkanut puuhastelemaan niitä tässä lomalla. Entä majoneesin tekemiseen? Kivaa, kun kommentoit! Oot heti mun kaveri!

      Tykkää

Jätä kommentti