Brunssit, Brunssit Helsinki, Brunssit Kamppi, Sunnuntaibrunssi
Comment 1

Bali Brunch hehkuu indonesialaista sunnuntai-iloa

brunssi, brunssi helsinki, brunssikeijo, sunnuntaibrunssi,

KERÄILLESSÄNI TIETOA Helsingin brunsseista, löysin postauksen Eerikinkadun Bali Brunchista Stellan blogista. Hän oli kerännyt kiintoisaa informaatiota ihmisistä brunssin takaa. Innostuin varaamaan minulle ja kaverilleni pöydän sunnuntaibrunssille muutama viikko sitten.

Minulle ei ollut ehtinyt syntyä toiveita ruuasta – paitsi ennakkoluuloja – ja nehän maistuvat. Koska en ole ryhtynyt vielä itään matkustajaksi, olen kammannut kaikki Aasian läheltä tulevat ruuat samaan kategoriaan: potentiaalinen turvallisuusuhka. Mielikuvissani tämän maanosan ruoka on tulisempi kokemus kuin vantalaisen Sokos Hotel Vantaa -yökerhon perjantaiyöt. Vaikka jotkut kaverinkaltaiset ovat yrittäneet väittää, ettei kaikki sen maanosan ruoka ole tulista, olen kiirehtinyt valistamaan: YKSITTÄISTAPAUS. Bali Brunch--2Voidaan hyvillä mielin todeta olevani melkoisen humaani ruokasyrjijä. Ennakkoluuloni eivät perustu kuin yleissivistymättömyyteen, pelkuruuteen ja tylsämielisyyteen. Tai täytyy antaa itselleni vähän löysää. Kertauksenomaisesti: saan rakkoja suuhun tulisesta ruuasta, joten on vähän ymmärrettävää karttaa tiettyjä asioita.Bali Brunch--24Olen tyyppinä sitkeä, eli kuten Mashiron tapauksessa – saman annoksen tilaaminen vuodesta toiseen ei ole minulle ongelma. Tämä ominaisuus ei tee minusta millään tavalla villiä ravintolaseikkailijaa. Sen sijaan brunssien testaaminen, eli keijoutuminen, on saanut minut epämukavuualueelle. Eikä sitä voida kutsua hyvänäkään päivänä miksikään alueeksi. Uusien epäilyttäväksi miellettyjen ruokien testaaminen on mielestäni yksi hemmetin epämukavuusplaneetta – mahdollisesti epämukavuusaurinkokunta. Mitä jos se ruoka on kamalaa?Bali Brunch--22Tällaisella päättelyllä olin, luonteelleni omaisesti, hivenen epäileväinen astuessani sisään iloisenkirjavaan Puebloon.brunssi, sunnuntaibrunssi, brunssi helsinki, Lista oli samanaikaisesti lyhyt ja se sisälsi paljon tekstiä. En oikein tajunnut mitä listalta saattoi edes odottaa, mutta muistin Stellan protipin: tilatkaa annoksia pöytään ja yhteisruokailkaa.

Käytännössä listassa on kyse kahdesta asiasta: haluatko täytettyjä sämpylöitä vai riisiä. Vai molempia?Bali Brunch--10
Tai kotitekoista limonaadia. Ai hyvä jestas miten hyvää se oli. Sitä tilaa. Ja kun se loppuu, tilaa lisää.Bali Brunch--5Esittelen annokset tällä tavalla pedagogisesti kuvan ja tekstin kera.

BB Rendag bun no. 1

Meidän kuuluisaa naudanliha rendangia ”karamelisoitua kookos-nautaa” Länsi Sumatra-Indonesiasta ihanan pehmeäksi höyrystetyssä sämpylässä, jonka meidän kokkimme on omin kätösin leiponut. Täytteenä myös indonesialaista zucchini-retiisisalaattia sekä päälle ripoteltuna paahdettuja pähkinöitä, seesaminsiemeniä, pilkottua chiliä, kevätsipulia ja tuoretta korianteria.
1o/12€ with drink

Valitsimme kaverini kanssa uutuustuotteen joka ei ollut vielä päätynyt listalle. Se oli sämpylä (bun) jossa kookos-nauta oli korvattu ankalla. Hyvän maun raja ylittyi heitellessäni vihkivettä ympäri ravintolaa. Niin makoisaa se oli. Ja pahimman pelkoni, chilin, sain nostettua käytännöllisesti pois annoksen päältä. Olin aika huojentunut totta puhuakseni.Bali Brunch--4BB Rendag plate no. 2

Meidän kuuluisaa naudanliha rendangia ”karamelisoitua kookos-nautaa” Länsi Sumatra-Indonesiasta. Tarjotaan perinteisesti valkoisen riisin, currylla maustettujen kasvisten, munakkaan ja zucchini-kaalisalaatin kera. Päälle ripoteltuna paahdettuja pähkinöitä, seesaminsiemeniä, pilkottua chiliä ja tuoretta korianteria.
12/14€ with drink

Tätä naudanlihaversiota me emme maistaneet, vaan valitsimme listalta kasvisversion tästä lautasesta. Tilausvaiheessa meidät ohjeistettiin tilaamaan yksi annos per henkilö. Pysyttelimme sen toiveen lähistöllä. Bali Brunch--8BB Vegetarian plate no 3

Meidän kuuluisaa tuoretta karedok-salaattia kotitekoisessa pähkinäkastikkeessa. tarjotaan perinteisesti valkoisen riisin, tempern (fermentoitu soijapapuruoka), currylla maustettujen kasvisten, munakkaan ja zucchini-kaalisalaatin kera. Päälle ripoteltuna paahdettuja pähkinöitä, seesaminsiemeniä, pilkottua chiliä ja tuoretta korianteria.

Koska sämpylät olivat sen verran vouh, ei tämä riisiannos enää ravistellut sydäntä. Se oli tosi hyvää, mutta ennemmin olisi tehnyt mieli upottaa talttahampaansa sämpylään.Bali Brunch--17Joten miten tilanteen ratkaisee kaksi omavaraista naista? Koska meidän teki mieli sämpylää, päätettiin tilata vielä semmoinen testaamatta jäänyt kookos-nauta pöytään.

Ongelma-ratkaisu=ei ongelmaa!

Tämä osoittautui minulle vaikeaksi palaksi sen tulisuuden takia. Ryystin kahviin tarkoitetun maidon pikkunekasta, jotta sain jotain neutraalimpaa makua suuhuni. Minulle near death experience – kaverilleni se oli täydellisen makuista. Minä rakastin ankkaa ja kaverini kookos-nautaa.Bali Brunch--18BB Dessert Plate no. 4

Martabakmanis/indonesialainen makea kakku, alkuperäisesti Indonesian Banka-saarelta. Sekoitus länsimaista pancake ja indonesialaista herkullista jälkiruokaa, jossa täytteenä suklaa-karamelisoitua kookosta ja seesaminsiemeniä.
3€/plate
5€/with ice cream

Halusin testata jälkiruokaa ja se osoittautui omituisen kivaksi. Se oli pannukakkua ja kookosta ja jätskiä. Olin oikein tyytyväinen valintaani.    Bali Brunch--13Bali Brunch--9Vieläkö muistat? Muista tilata talon omaa kotitekoista limonaadia. Kaverini haki lisämukillisen tätä taikajuomaa.        Bali Brunch--21Eli kun Pueblo lepää, Bali Brunch herää. Kokemus oli kaikilla tavalla erilainen kuin mitä olin ajatellut – hyvällä tavalla. Jossain vaiheessa mietin, että oliko tämä nyt brunssi ollenkaan vai ennemminkin lounas. Ja mä sanoin itselleni: ei väliä mikä se on, koska hyvää se on! Ota kamusi kainaloon ja käy testaamassa.

Annan Bali Brunchin sunnuntai-ilottelun arvosanaksi neljä keijoa viidestä mahdollisesta! 

– Miinukset:
Vaikea löytää tietoa brunssista etukäteen

+ Plussat:
Mainiot ruuat
Supermakea esillelaitto
Täydellinen hinta-laatusuhde
Ihana palvelu
Kotitekoinen limonaadi

Hinta: 10-12 euroa per annos
Osoite: Eerkikinkatu 27, 00120 Helsinki
FB: https://www.facebook.com/balibrunchhelsinki

Aukiolo:
Sunnuntaisin kello 12-17

Millaisia kokemuksia sinulla on Bali Brunchin tarjoiluista?

Ja ps. Brunssikeijo on Facebookissa ja Instagramissa. Seuraa, tykkää ja vastusta. Voit kertoa minusta kaverillesi tai vaihtoehtoisesti suositella vihollisellesi minun vihaamia brunssipaikkoja.

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Aamiaiset ja brunssit aakkosjärjestyksessä | Brunssikeijo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s